Lehekülgi: 1 .. 10 11 12 13 14 .. 17 |
Suslik
klubiliige
Registreerunud 07.09.08
Kasutaja on eemal
Auto: Seat Ateca 1.0TSI, Caddy Maxi 1.6TDI
|
postitati 17.11.15 18:16
|
|
|
Armatuuri nagin tekib tavaliselt sellest, et tekivad kusagil pinged. Tavaliselt aitab rusikaga pehme pauk nagisevasse piirkonda. Vaikus tükiks ajaks.
Muud keerulist polegi
|
|
|
|
Helmer
huviline
Registreerunud 04.02.15
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia III 1.2 TSI 7-k DSG
|
postitati 18.11.15 16:57
|
|
|
Kas octavia 3 tavalised udutuled ja kurvifunktsiooniga udutuled on ka ehituselt sarnased? Saab mitte kurvifunktsiooniga tulesid panna seda tegema
kaabliga?
|
|
|
vamps
klubiliige
Registreerunud 17.03.14
Kasutaja on eemal
Auto: Superb MK4 4x4
|
|
urmas66
huviline
Registreerunud 28.05.15
Kasutaja on eemal
Auto: Fabia HB 1,2TSI 81kw 2016; MB Vito 4x4 119Bluetec 7Gtronic 2017; Oli Octavia Scout 2,0TDI 135kw 2015
|
postitati 19.11.15 12:54
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Helmer
Kas octavia 3 tavalised udutuled ja kurvifunktsiooniga udutuled on ka ehituselt sarnased? Saab mitte kurvifunktsiooniga tulesid panna seda tegema
kaabliga? |
Ma pole küll otseselt vahtinud neid kurvi tulesid,aga kui udud sisse lülitad,siis valgustabki põhimõtteliselt ainult neid nurkasid,aga teele ei näita
midagi.
Kui tahad tavalised tuled seda kurvi tule funktsiooni tegema panna,siis tuli ise ilmselt kõige väiksem mure selle asja juures.Tuled saad regullida
äärde näitama.
Pelgalt kaabliga vist asi ei piirdu.
|
|
|
tnx
huviline
Registreerunud 07.05.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.11.15 07:25
|
|
|
Programmist saad sisse lülitada vähemalt selle, et nad rooli pöörates ühekaupa süttivad ja kustuvad. Päris kurvitulel võib olla ka reflektori
keeramise funktsionaalsus, et ta veel rohkem külje peale näitaks, aga ei pruugi ka. Kui on, siis ilma lampi vahetamata saad lihtsalt natuke vähem
effektiivse lahenduse. Kui ei ole, siis ongi ainult kodeerimise vaev.
|
|
|
urmas66
huviline
Registreerunud 28.05.15
Kasutaja on eemal
Auto: Fabia HB 1,2TSI 81kw 2016; MB Vito 4x4 119Bluetec 7Gtronic 2017; Oli Octavia Scout 2,0TDI 135kw 2015
|
postitati 20.11.15 11:16
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: tnx
Programmist saad sisse lülitada vähemalt selle, et nad rooli pöörates ühekaupa süttivad ja kustuvad. Päris kurvitulel võib olla ka reflektori
keeramise funktsionaalsus, et ta veel rohkem külje peale näitaks, aga ei pruugi ka. Kui on, siis ilma lampi vahetamata saad lihtsalt natuke vähem
effektiivse lahenduse. Kui ei ole, siis ongi ainult kodeerimise vaev. |
Vaatsin eile õhtul spetsiaalselt üle ja tuli põleb täpselt sama moodi nii udu ,kui pööramise asendis.Kui udud sees,siis ei juhtu pöörates midagi.Auto
siis Scout 2015,tumendatud udutuledega.
|
|
|
Ranx
huviline
Registreerunud 02.01.14
Kasutaja on eemal
Auto: S audi, RS skoda,Allroad
|
postitati 21.11.15 18:22
|
|
|
Minuteada nimetatakse kurvis ise keeravaid sõidutulesid ikka adaptiivseteks esituledeks ,ning neid niinimetatud kurvis ise süttivaid udukaid kurvi
tuledeks .
Adaptiivsed tuled reguleerivad siis end ise 4 eri suunas ,ning neid ei saa tõesti juhet külge pannes autole lisaks võluda.
|
|
|
reverse
huviline
Registreerunud 20.07.12
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia vRS CR TDI DSG
|
postitati 23.11.15 08:28
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Ranx
Minuteada nimetatakse kurvis ise keeravaid sõidutulesid ikka adaptiivseteks esituledeks ,ning neid niinimetatud kurvis ise süttivaid udukaid kurvi
tuledeks .
Adaptiivsed tuled reguleerivad siis end ise 4 eri suunas ,ning neid ei saa tõesti juhet külge pannes autole lisaks võluda. |
Adaptiivsed esituled on need mis ise vahetavad kaug/lähi. Kurvituled on ikkagi need, mis pööravad end vastavalt rooli asendile.
Udukad on hoopis teine teema, nende funktsion rakendub alles teatud kiirusel ja teatud oludes (suunatuli sees jne). Küll aga on need kataloogis kirjas
kui "kurvifunktsiooniga udutuled". Saa siis aru, kurvidest on ikka asi päris kaugel kui tööle hakkavad allesk iirusel 18km/h või vähem ja/või suuna
tule sisse lülitamisel. Mõeldud on nad ju valgustama just pöörded pimedasse, a'la parkimiskohad, maanteel maha keeramine jne.
Igatahes minu autol on nii kurvifunktsiooniga esituled kui ka udutuled. Mõlemad töötavad ja abi on neist ka.
www.sadulsepp.ee
|
|
|
|
Ranx
huviline
Registreerunud 02.01.14
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.11.15 10:14
|
|
|
Sa siiski eksid terminitega .
https://www.youtube.com/watch?v=mN12Ruex3m0
Minu autol on tehasest:
Bi-Xenon esilaternad, AFS (Adaptive Frontlight System) LED päevatuledega +
kurvifunktsiooniga udutuled ees.
|
|
|
urmas66
huviline
Registreerunud 28.05.15
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.11.15 10:47
|
|
|
Minu autol sama,mida Ranx kirjutas.
Lisaks veel,et adaptiivsed esituled ,ei ole üldse kaug-lähitulede vahetusega seotud,see süsteem on ikka eraldi.Automaatne kaugtule vahetus on mul
sõbra Ford Rangeril,millel on tavalised H4 halogeenid ees.
|
|
|
reverse
huviline
Registreerunud 20.07.12
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia vRS CR TDI DSG
|
postitati 23.11.15 15:12
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Ranx
Sa siiski eksid terminitega .
https://www.youtube.com/watch?v=mN12Ruex3m0
Minu autol on tehasest:
Bi-Xenon esilaternad, AFS (Adaptive Frontlight System) LED päevatuledega +
kurvifunktsiooniga udutuled ees. |
Märkasin just, et teema on Oct 3 kohta. Väga vabandan oma harimatuse kohapealt. Ma "vana" auto omanikuna lähtusin kunagisest lisavarustuse
nimekirjast, kus on teised terminid. Tõsi, see oli juba 3a tagasi
www.sadulsepp.ee
|
|
|
|
tnx
huviline
Registreerunud 07.05.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.11.15 07:33
|
|
|
Vanematel mudelitel tähendas see adaptiivsus (AFS) seda, et vasaku tule asendit reguleeriti vastavalt ilmaoludele (vihm) ja kiiruselele automaatselt
nii kõrguse kui laiuse suunas. See käis tavaliselt koos kurvifunktsiooniga, sest nõudis pööramisvõimelist laternat, ning siis pandi juba udukate
ühekaupa sisselülitamine ka juurde. LED lampidega on adaptiivsus siis täienenud kaugtule automaatse kustutamise oskusega.
|
|
|
Helmer
huviline
Registreerunud 04.02.15
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia III 1.2 TSI 7-k DSG
|
postitati 24.11.15 09:15
|
|
|
Kas võib olla, et octavia 3-le ei sobi mõne tootja rehvid? Hetkel said alla tutikad Goodyear UG Ice Arctic 94T XL naastrehvid - tekkis selline
undamine nagu oleks rattalaagrid läbi (auto 4 kuud vana ja rattalaagritele ei saa ka süüd ajada). Pikemal sõidul hakkab kuulmisele. Eelmisel autol
olid bridgestone naastud ja neil oli väike müra mitte undamine.
Kas lasta rehvimüüjal kontrollida rehve või mida ette võtta? Siin võib nii proovima jäädagi...
|
|
|
Suslik
klubiliige
Registreerunud 07.09.08
Kasutaja on eemal
Auto: Seat Ateca 1.0TSI, Caddy Maxi 1.6TDI
|
postitati 24.11.15 09:28
|
|
|
Kontrolli, et rehvirõhud oleks õiged. Mul mõlemal autol sama marki rehvid ja olenevalt asfaltist vahel kipuvad häält tegema. Samas mite pidevalt.
Teisipidi on neil just rööpas tee puhul külgpidamine väga hea ja see kompenseerib müra. Teada ju ka see, et päris hääletuid naastrehve pole olemas.
|
|
|
|
Freddys
huviline
Registreerunud 04.10.14
Kasutaja on eemal
Auto: 2020 Superb Combi 1,5 TSI 110kw
|
postitati 24.11.15 11:56
|
|
|
Mul Continental Icecontact ja samamoodi talverehvidele üleminekul oli müra kasv üpriski märkimisväärne. Teise autoga nii suurt vahet küll ei
täheldanud.
|
|
|
rstdi
huviline
Registreerunud 05.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: RS TFSI dsg O2 11, Cupra ST 300 4drive 17
|
postitati 24.11.15 12:36
|
|
|
Kas võib olla, et octavia 3-le ei sobi mõne tootja rehvid? Hetkel said alla tutikad Goodyear UG Ice Arctic 94T XL naastrehvid - tekkis selline
undamine nagu oleks rattalaagrid läbi (auto 4 kuud vana ja rattalaagritele ei saa ka süüd ajada). Pikemal sõidul hakkab kuulmisele. Eelmisel autol
Kas lasta rehvimüüjal kontrollida rehve või mida ette võtta? Siin võib nii proovima jäädagi... |
Mina olen seda meelt, et selles klassis tuleb teha autole mürasummutus. Endal tehtud ning pole vahet kas naast või suverehv, vaikne mõlemal juhul.
Naastu puhul saab aru, et undab rohkem, aga kohe kindlasti ei sega see sõitu. Natukene see maksab, samas kui autot igapäev kasutada, siis tasub see
igal juhul ära. Endal Nokian H7.
|
|
|
Rage
klubiliige
Registreerunud 10.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: XF S
|
postitati 24.11.15 14:15
|
|
|
rehvimustrist peaks ka undamine sõltuma, mulle tuttav rehviexpert ütles, et nö V-kujuline muster pidi undama..
|
|
|
Ranx
huviline
Registreerunud 02.01.14
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.11.15 22:14
|
|
|
Sellel rehvil pole häda midagi ,sõida näiteks sama rehviga audi a6-s.
Ega siis skoda ja audi hinnavahe ainult märgist esivõrel tule .
Skoda on ikkagi üks odavamaid automarke meie turul ,vastavalt sellele ka mugavus ja kõik muu.
Kui oleksid ostnud S klassi mersu ,siis kurdaksid arvatavasti hinna ,mitte rehvimüra pärast.
|
|
|
Taavi_U
huviline
Registreerunud 18.08.14
Kasutaja on eemal
Auto: Superb II 1,6 TDI
|
postitati 25.11.15 06:20
|
|
|
Kas lasta rehvimüüjal kontrollida rehve või mida ette võtta? Siin võib nii proovima jäädagi... |
Üllatav. Ise kasutan samu talverehve (mitte XL) ja olen jube rahul. Minu arusaamise järgi on nad naelrehvi kohta vaiksed. Kui eelmise aasta
sügistalvel alla panin tutikad, siis tegid vähem häält kui pooleldi kulunud conti premiumcontact2 suverehvid. Huvitav nüanss on see, et külmema
ilmaga teevad vähem häält.
Olen korra octaviaga proovisõitu teinud ja sellel olid all mingid täiesti vaiksed lamellid tol hetkel, äkki su octaviale pandi poest ka siis mingid
täiesti vaiksed rehvid? Pluss lisaks muidu võib-olla oled harjunud hea rehvimürasummutusega autoga.
Ma arvan et siin on küsimus selles, et millised on inimese eelnevad kogemused.
Tsitaat: | Algselt postitas: Suslik
Kontrolli, et rehvirõhud oleks õiged. Mul mõlemal autol sama marki rehvid ja olenevalt asfaltist vahel kipuvad häält tegema. Samas mite pidevalt.
Teisipidi on neil just rööpas tee puhul külgpidamine väga hea ja see kompenseerib müra. Teada ju ka see, et päris hääletuid naastrehve pole olemas.
|
Jah, suunakindlad ja mõnusa rahuliku juhitavusega rehvid.
|
|
|
tnx
huviline
Registreerunud 07.05.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.11.15 08:34
|
|
|
Mitte et sellest nüüd palju abi oleks, aga saan kinnitada eelkõnelejate sõnu - Skoda on odav auto sellest tulenevate puudustega ning külmaga vaiksem
olemist olen ka täheldanud. Lisaksin vaid nii palju, et ülejärgmisel aastal võib asi veel hullem olla. Mulle anti mingid Barumi naastrehvid, esimene
päev olin isegi üllatunud, kui vaiksed nad on, kuna olin kuulnud rehvimüra probleemidest Skodal. Kolmandast talvest alates aga on müra oluliselt
tõusnud ja vibratsioon käib läbi kogu auto. Ilmselt on rehvisegu ja võibolla ka pukside materjal aastatega sedavõrd jäigemaks muutunud.
Siin on mõned mürasummutuse teemad olnud, kus erinevaid tulemusi ja kogemusi saavutatud. Mõnedel on lisamatid aidanud, teistel mitte. Otsi neid.
|
|
|
urmas66
huviline
Registreerunud 28.05.15
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.11.15 08:48
|
|
|
Hea võimalus müra vältida on lamellid alla panna.Miks peab meil üldse naelaga sõitma,kui reaalset vajadust selleks võib olla mõned korrad talve
jooksul?
Mina panin oma Scoudile alla Goodyear Ultra Grip Ice 2lamellid(nüüd juba 10-s aasta ainult lamelliga ja ma elan maal)ja need on vaiksemad,kui tehasest
all olnud suvekad Michelin Primacy3,mis ei olnud just ka lärmakad.Pidamine on väga hea,nii märjal asfaldil,kui lumes(juba proovitud).
Eelpool mainitud naeltega sõitsin eelmisel talvel rendi autoga ,milleks oli Ford Focus.Seal all olid nad küll suht vaiksed, nael rehvi kohta.Isegi
väga normaalsed.Pidamise ei olnud midagi enamat praegustest lamellidest.
Võibolla on Scout ka parema mürasummutusega,aga mul kostab autosse ainult akendest tulev kõrval sõitvate autode müra.
Mis mõõtu rehve teema püstitaja üldse kasutab?
Mida suurem velg ja madalam rehv seda suurem on ka müra just talverehviga.Ise ostsin ka talveks 16" veljed 17" asemele ja kitsamad rehvid sinna
peale.
Ehk 225/50R17 suvi versus 205/60R16 talvekad.
|
|
|
stefan
klubiliige
Registreerunud 07.01.06
Kasutaja on eemal
Auto: Passat B8 Alltrack TSI, VW Golf TSI DSG 110kW MY2016, Yeti 1.8TSI 4x4, Karoq 4x4 TDI DSG
|
postitati 25.11.15 12:15
|
|
|
Omast kogemusest hindan UG Ice Arctic naastrehvide seas keskpäraseks müratekitajaks. Veel olen täheldanud, et sama rehvijooks diisel versus
bensiinimootoriga sama marki auto all, kostub maantekiirusel salongi erinevalt. Bensiinimootorid on vaiksemad ja igasugune välismüra on lihtsamini
kuulda. Diiselmootori madal podin vist kompenseerib osaliselt naastude kumina. Vastasfaasilise müra teema vmt
Kahtlustan, et eelpool kõneleja Scouti suverehvid on siiski laiusega 225 (mitte 235). Ise alustasin seda talve samuti GY Ice 2 lamellrehviga,
215/55R17. Seni väga positiivsed kogemused müra suhtes (ka Skandinaavia karedatel kiirteedel) ja suurepärase pidamise koha pealt kinnisõidetud lumega
kurvilistel maanteedel. Eks näis, kuidas jäisemates oludes olema saab.
|
|
|
|
urmas66
huviline
Registreerunud 28.05.15
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.11.15 12:30
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: stefan
Omast kogemusest hindan UG Ice Arctic naastrehvide seas keskpäraseks müratekitajaks. Veel olen täheldanud, et sama rehvijooks diisel versus
bensiinimootoriga sama marki auto all, kostub maantekiirusel salongi erinevalt. Bensiinimootorid on vaiksemad ja igasugune välismüra on lihtsamini
kuulda. Diiselmootori madal podin vist kompenseerib osaliselt naastude kumina. Vastasfaasilise müra teema vmt
Kahtlustan, et eelpool kõneleja Scouti suverehvid on siiski laiusega 225 (mitte 235). Ise alustasin seda talve samuti GY Ice 2 lamellrehviga,
215/55R17. Seni väga positiivsed kogemused müra suhtes (ka Skandinaavia karedatel kiirteedel) ja suurepärase pidamise koha pealt kinnisõidetud lumega
kurvilistel maanteedel. Eks näis, kuidas jäisemates oludes olema saab. |
Ikka 225 on suvekate laius,näpukas tuli sisse.Eile õhtul sõitsin ka veidi vihma märjal kinnisõidetud lumel-jääl ja kõik oli kontrolli all.Meil on
firmas need GY lamellid neljal autol all ja kõik kiidavad.Teised on esiveolised.
|
|
|
tnx
huviline
Registreerunud 07.05.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.11.15 09:39
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: urmas66
kui reaalset vajadust selleks võib olla mõned korrad talve jooksul?
...
Pidamine on väga hea,nii märjal asfaldil,kui lumes(juba proovitud).
Eelpool mainitud naeltega sõitsin eelmisel talvel rendi autoga ,milleks oli Ford
Pidamise ei olnud midagi enamat praegustest lamellidest.
|
Kui sõidad ainult kuival ja märjal asfaldil, siis on suverehv üldse kõige parem. Õiget lund pole siin mitu aastat juba olnud. Pealegi alati on ju
võimalus ettevaatlikumalt sõita. Seega teeme järelduse, et talverehv on üldse mõttetu?
Millise tulemuse andis lamellidega Scouti ja naastudega Focuse pidamise võrdlus kiilasjääl 90 km/h kiiruselt pidurdades? Kas ikka ei olnud mingit
vahet?
Jäätunud asfalti on sel sügisel olnud juba rohkem, kui paar korda, nii linnas kui linnast väljas. Kui tänu korralikele rehvidele õnnestub kasvõi üks
kord talve jooksul vältida ootamatu jää peal ülekäigurajale libisemist, on rehvi valik juba asja ette läinud.
|
|
|
urmas66
huviline
Registreerunud 28.05.15
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.11.15 11:39
|
|
|
Pole kahjuks Focust kunagi pidanud,aga kiilas jääl,kui vett peal ei ole on Michelin ja GY lamellid kindlalt piisavalt head.Paremad,kui enamus inimesi
neist välja võtta julgevad.
Suverehv on matalatel temperatuuridel(alla +10) ka märjal sõites kehva pidamisega, eriti pidurdamisel ei ole õiget pidamist.
Saksas,kus lund üldse peaaegu pole on soovitav talvel lamelle kasutada.Avarii juhtumis ,kus sõites suverehviga versus lamelliga võib politsei teha
süüdlaseks suvekatega sõitja,kui kui süülisus on vaieldav.
|
|
|
Lehekülgi: 1 .. 10 11 12 13 14 .. 17 |