Foorum Kodulehekülg Eesti Skoda Klubi

Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: Tagumiste klotside vahetus (Vastuseid: 7 | Vaatamisi: 2810)
tnx
huviline

Registreerunud 07.05.12

Kasutaja on eemal

postitati 31.08.15 06:26 Tsiteeri
Tagumiste klotside vahetus

Mul nüüd peaaegu piinlikult lihtne küsimus - kas tagumiste piduriklotside vahetusel on mingi nüanss, mida peaks eraldi tegema või järgima?
Mina tegin nagu ikka - vanad klotsid välja, klotsi pesad puhtaks, kolb sisse, uued klotsid kergelt määrdega kokku ja paika. Nüüd lähevad mõlemad rattad soojaks. Näppu esimese sõidu järel just ära ei põletanud, aga pikalt vastu ketta tööpinda hoida ka ei taha. Võrdluseks esirattad olid selgelt jahedamad.

Aga hämmingut tekitab minus see, et ma ei oska ühtegi viga tuvastada. Kolvid liikusid juskui mõistlikult, põhjas isegi kergemini kui väljasurutuna. Kõiki muid detaile (klotsid, tapid, käsipiduri link) saab käega vabalt liigutada. Kui ratast all ei ole, siis ainult ketast keerates on aru saada, et natuke liigub raskemalt, kui enne. Kui ratas all, siis ei saa peaaegu midagi aru, ütleks, et esiratas liigub isegi raskemalt (jõuülekande loksude piires mõistagi). ELSA-s oli mingi jutt pidurivedeliku välja laskmisest, aga sellest ma ei saanud hästi aru ja ei ole pidanud kunagi varem tegema ka. Sadulad on puhastatud kevadel, ca 7000 km tagasi, tolmukatted korras. Mõtteid?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
maxfox04
huviline

Registreerunud 11.03.10

Kasutaja on eemal

Auto: Skoda Fabia I 1,2 BME 2006 - müüdud

postitati 31.08.15 11:19 Tsiteeri

Mõte 1:
Kulunud klotsidega pingutatud seisupidur uue klotsidega liiga vastas. Palju "klõpsu" teeb seisupidur peale pannes?

tnx
huviline

Registreerunud 07.05.12

Kasutaja on eemal

postitati 02.09.15 05:49 Tsiteeri

Käsipiduri kang kannatab max 7 klõpsu tõmmata ja ma ei usu, et seda keegi kunagi reguleerinud on, aga sellest hoolimata on mõttel täitsa jumet. Kui kang alla lükata, siis trossid just ülearu lõdvaks ei lähe ja ratta juurest heebliga sai linke veel paar mm tahapoole lükata, millest oli abi. Eks sõidan siis ilma käsipidurdamata natuke aega ja nv uurin, kust trossi pikemaks saab.

maxfox04
huviline

Registreerunud 11.03.10

Kasutaja on eemal

Auto: Skoda Fabia I 1,2 BME 2006 - müüdud

postitati 02.09.15 12:11 Tsiteeri

Kuna automudel on mainimata, siis näide Fabiast:
http://www.upload.ee/thumb/5173950/ks.png

Laur
huviline

Registreerunud 30.03.15

Kasutaja on eemal

Auto: MB E320CDI

postitati 02.09.15 19:07 Tsiteeri

Võimalik, et ei puhastanud korralikult pindasi mille vahel klotsid on ja nüüd need ei liigu vabalt.
Teine variant, et uued klotsid on veidi vormist väljas ja ei liigu vabalt, vahel tuleb rellakaga natuke aidata.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
tnx
huviline

Registreerunud 07.05.12

Kasutaja on eemal

postitati 03.09.15 06:54 Tsiteeri

Klotsid annab oma pessa panna ja sealt ära võtta näpuga, ilma tööriistu kasutamata - sellise rusikareegliga olen alati hakkama saanud. Kui veel lõdvemaks teha, siis äkki hakkavad kolisema.
Seda, kust tross põhimõtteliselt pikemaks käib, kujutan ette, aga igal pool on plastkatted ees ja kruvipead hoolikalt peidetud, sellepärast ei hakanud õhtul lambivalgel rapsima. Auto muidu superb2.

tnx
huviline

Registreerunud 07.05.12

Kasutaja on eemal

postitati 28.09.15 07:07 Tsiteeri

Olen nüüd seda asja veidike veel uurinud ja mõnda aega jälginud ja üha enam tundub, et otsin tonti või siis viga valest kohast. Nagu korduvalt öeldud, kõik, mis peab liikuma, see liigub vabalt. Kässari trossil väike pinge ongi ette nähtud ning ootuspäraselt ei oma mingit tähtsust, kas ta on reguleeritud uute või kulunud klotsidega, seda kompenseerib ratta juures olev automaatika. Minimaalselt justkui aitab kolvi asendiga mängimine (keerata nt veerand ringi sisse ja siis pedaaliga välja suruda), aga see võib vabalt ka enesepettus olla.
Aga sõitude järel rattaid katsudes märkasin hoopis, et kui õnnestub sõita täiesti ilma pidurdamata, siis ei lähe ka ratas eriti soojaks, märja teega isegi üldse mitte. Niipea, kui korrakski pidurdada, on tagaratas soojem, kui esimene. Siit mõte, et äkki on viga hoopis klotsides endis, enne olid originaalid, nüüd panin kõige odavamad LPR-id. Olen varasemalt kuulnud selliseid jutte küll, et mõned odavad klotsid on väga kõvast materjalist ja kulutavad ketta ruttu ära. Praktikas siiski nii suurt erinevust pole trehvanud.

seal
huviline

Registreerunud 15.01.09

Kasutaja on eemal

postitati 29.09.15 11:49 Tsiteeri

Enda autol oli kunagi sama teema ja sai proovitud erinevaid klotse ning määritud siit ja sealt. Klotsid liikusid vabalt, sai paigaldada ja ära võtta ühe käega jõudu kasutamata. Sellest hoolimata läks sõites rumm ja velg kuumaks. Lõpuks läksin teenindusse ja peale seda probleem kadus. Ֆeldi, et sadulal koht, kuhu klotside kinnitusplekk (või mis selle nimi on) asetseb, oli halvasti puhastatud. Olin seda ise traatharjaga nühkinud aga ju siis ebapiisavalt.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Škoda Club Edition
Arendanud Aventure Meedia & XMB Grupp © 2002-2010
Täiendanud indro & diversion @ 2002-2024
Eesti Skoda Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 30.4% - SQL: 69.6%]