Foorum Kodulehekülg Eesti Skoda Klubi

Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: OII -08 esitule eemaldamine (Vastuseid: 5 | Vaatamisi: 2654)
undu
huviline

Registreerunud 27.03.09

Kasutaja on eemal

Auto: OII Combi 1,8 TSI

postitati 12.03.13 07:53 Tsiteeri
OII -08 esitule eemaldamine

Tere
Küsimus - kuidas on ette nähtud pirnide vahetamine? Kas tuli tuleb ikkagi maha võtta või tuleb kapotialt miskit eemaldada? Olen 2x pirne vahetanud ja mõlemal korral on see "günekolooogia" lõppenud valesti pesasse saatunud pirni ja lõhkiste kätega. Pirni vale asend on mulle alati peale hooldust öeldud, et " panime selle ka õigeks".
Lahti keerata peale ühe plastikust liblika ma rohkem midagi ei oska, aga ilmselgelt on midagi veel vaja teha enne kui tuli lahti pääseb.
Kasutusjuhend selle kohta sõnagi ei maini (sama aja Fordil õpetatakse lausa stanget eemale painutama, et tuld kätte saada :D)

Kes palju räägib ei pruugi palju öelda
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
diesel
klubiliige

Registreerunud 21.11.05

Kasutaja on eemal

Auto: traktorid

postitati 12.03.13 07:57 Tsiteeri

eee, kas sellel massinal ei peaks tuli hingede peal lahti keeratav olema?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
enzo
klubiliige

Registreerunud 09.11.10

Kasutaja on eemal

Auto: Cupra ST 300 4drive 18

postitati 12.03.13 08:19 Tsiteeri

Pirnide vahetus on tunduvalt mugavam, kui tuli eest ära võtta. Esitulede eemaldamine on väga lihtne, õpetus koos piltidega sellel lingil - http://www.briskoda.net/forums/topic/64315-howto-new-octavia-headlight-bulb-change/

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
reverse
huviline

Registreerunud 20.07.12

Kasutaja on eemal

Auto: Octavia vRS CR TDI DSG

postitati 12.03.13 08:45 Tsiteeri

Nagu eelpool mainitud - tule v¨tad maha, sama näeb ette ka käsiraamat.

www.sadulsepp.ee
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
undu
huviline

Registreerunud 27.03.09

Kasutaja on eemal

Auto: OII Combi 1,8 TSI

postitati 12.03.13 13:59 Tsiteeri

Tänud, Enzo. Super link.
Mina püüdsin seda hooba keerata, tundus teine natuke liiga nõrguke olevat ja jõuga ei julenud (õnneks) midagi teha. Aga nagu näha - tõmmata tuleb hoopis. Proovin kohe järgi kui võimalus avaneb.

Kes palju räägib ei pruugi palju öelda
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Enrico
klubiliige

Registreerunud 29.03.06

Kasutaja on eemal

Auto: Skoda Superb Sportline

postitati 12.03.13 14:14 Tsiteeri

Olles ka kunagine sama aastakäigu Octavia omanik, siis panin aegu tagasi siia sellise postituse. Äkki on abiks :D:D

Tsitaat:
Algselt postitas: Enrico
Olen oma Octavia II pirne ise vahetanud küll. Seni on gabariiditulede pirnid läbi läinud 3 korral ja ühel korral halogeenpirn.
Gabariitidele kulus kuni 15 minutit.

Iseenesest pole vahetamine keeruline - isegi manuaalis oli see juhend selgelt lahti räägitud :)

Probleem tekkis mul aga lähitule halogeenlambi vahetusega.
Leidsin selle käigus insenerimõtte geniaalse/idiootse lahenduse, mis tegi meele mõruks.
Halogeenidel on tuld kattev kuppel/kübar kinnitatud sama kruviga, mis hoiab kinni pirni fikseerivat vedru/klambrit. Mõte iseenesest hea ent teostus "p**k". Imepisike kruvi ei suuda seda klambri traati paigal hoida kui klamber pirni kättesaamiseks avada. Nii kui klamber lahti sai siis ta ka kruvi alt lendu läks .... Ole nüüd mees ja keera kruvi lahti ning pane klamber tagasi .. ehhee ... tutkit brat!
Nüüd on kruvi lahti keerates üllatuseks see kübar lambi sisse kukkunud (sest kruvi hoidis ka seda kinni :mad: ). Pole seal ei vinti ega midagi. Ühesõnaga, et mitte ropult öelda, siis "prosta Maria"!

Veetsin mitte just lõbusad kolmveerand tundi, et see kübar lambi sees günekoloogi kombel tagasi pessa sokutada ja uue, ning toekama kruviga fikseerida ning kõigele lisaks ka veel otseks saada. Tulemusega jäin igatahes rahule ja on nüüd juba 4,5 kuud ka hästi püsinud.

Omamoodi action toimus aga mu teise halogeentulega, millest ma siinkohal ei hakka pajatama rohkem kui, et esindus veetis seda korrigeerides ja sättides mõned tunnid ning lõpptulemusena vahetas kogu tule välja.

Vot sihukesed lood meil Octaviaga.
Aga muidu läheb meil hästi :P

www.golfikaubad.ee
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Škoda Club Edition
Arendanud Aventure Meedia & XMB Grupp © 2002-2010
Täiendanud indro & diversion @ 2002-2024
Eesti Skoda Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 23.5% - SQL: 76.5%]