Lehekülgi: 1 2 |
N
huviline
Registreerunud 11.04.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.04.06 15:36
|
|
|
Töö ja Papp
Sain siis täna ka esimesed triibulised.
Plaan oli rehvivahetus (st suverehvid talverehvide asemele) ette võtta, kuna asukoha poolest sobis Auto 100, saigi siis see valitud. Kõik sujus üsna
ilusasti, kokkulepitud ajal sain jutule ja auto võtmed ära anda, öeldi, et üle tunni läheb. Pisut vähem kui tunni aja pärast liikusin kontori poole ja
just sõideti minu auto ette, läksin siis töömehe sabas leti manu maksma ja oh seda üllatust, töölehel kirjas 1,3 töötundi (st ca 1h 20m) ja vastavalt
siis ka tehti arve, kokku 564 raha (tunni hind 313,56 +km).
Olin töölt tulnud ja üsna tülpinud, ei viitsinud hakata õiendama, kuigi oleks pidanud...
Tegelikult oli auto töökojas sees raudselt alla tunni (tahaks näha neid selle, kes 4 rehvi vahetavad 1,3 tundi!).
Isegi kõige tagasihoidlikumate arvestuste järgi tehti ca 130.- ga külma. Mida arvata siis sellistest töödest, mida ei saa tõepoolest täpselt
kontrollida ja ka summad on teine suurusjärk.....
Teine variant, et olen lihtsalt loll, kellele nüüd mõni mees selgitab ära asja õigsuse stiilis, et kui 2 meest teevad pool tundi ja 5 meest teevad 20
minutit, siis tunnid liidetakse-lahutatakse ja korrutatakse tambovi koefitsiendiga ja saadakse tulemus jne jne.
Ikkagi küsimus, kas ma pean oma Helkama garantiiga "päranditombuga" olema Auto 100 klient või on kamakaks millises Skoda esinduses asju ajan?
No ei kisu enam kuidagi sinna Pirni uulitsale järgmist pirni saama .....
|
|
|
morden
meeskond
Registreerunud 04.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: Skoda Superb 1,9td 96kW 05.a.
|
postitati 11.04.06 16:23
|
|
|
kas tegu plekk velgedega või valuvelgedega, millele rehvid monteeriti??
RRRRRRRs
|
|
|
|
N
huviline
Registreerunud 11.04.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.04.06 16:38
|
|
|
Tegu oli tavaliste plekkvelgedega.
|
|
|
lare
meeskond
Registreerunud 21.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Scout
|
postitati 11.04.06 16:41
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: N
Olin töölt tulnud ja üsna tülpinud, ei viitsinud hakata õiendama, kuigi oleks pidanud...
|
Siit sulle hea soovitus,enda õiguste eest tuleb igal pool võidelda.Pärast rusikatega vehkimine ei päästa
Võrdluseks minu rataste ümberviskamine samas asutuses 5.aprill.Suverehvid olid tasakaaludest puhastatud valuvelgedel:
liimitav tasakaal 2tk 43.21
tasakaal 2tk 11.90
kummi-ja sillatööd 0,8h 213.22
kõik kokku 317.00kr.
summast on maha arvestatud klubisoodukas -15% ja sisaldab km.
|
|
|
Octavianus
huviline
Registreerunud 25.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Skoda Superb III 2015 280HP Elegance
|
|
Cobra
huviline
Registreerunud 20.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia Combi II 1.9TDi
|
postitati 11.04.06 18:22
|
|
|
Selles mõttes on kasulik, kui keegi annab oma muredest teada, teised oskavad ennetada samasuguseid probleeme... aga nooh iga kord kembelda on ikka
jummala haige... selline lihtne asi nagu rehvivahetus võiks mööduda sujuvalt , kuigi võimalike probleemide hulk on suur... ja oleme ausad, et skodaklubi liikmete arvetega ei tasu tühja mässata, jutt levib..
|
|
|
Valts
klubiliige
Registreerunud 31.01.06
Kasutaja on eemal
Auto: Ford Mondeo 1,8 tdci
|
postitati 12.04.06 05:21
|
|
|
siit ka soovitus, ostke eraldi plekkveljed talvekummide jaoks, on endal lihtsam ja peavalu vähem. Kord 500, aastas siis 1000 rutsi. 2 aastaga saakski
plekivelje hinna tasa. (olid kunagi 500 ringis helkamas plekiveljed octaviale). Ise teen nii ja ei kahetse. Pole miskit probleemi rattaid ümber
tõsta.
Peale vahetust võib mingi vahe ka mahavõetud rattad kummitöökotta viia ja kontrollida balansseerimist. Ruumi see asi ju rohkem ei võta, nagunii on
kummid garaazinurgas vedelemas. see kõik muidugi IMHO.
|
|
|
moanspot
klubiliige
Registreerunud 08.01.06
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia II Combi
|
postitati 12.04.06 06:39
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Octavianus
Liimitav tasakaal 5tk, ale 15%, kokku 108 (imelikult palju kas pole)
|
Eelmisel nädalal just üks ühe autoteenindusega seotud isik mainis mulle, et sel kevadel tasakaalude hinnad tõusid miskipärast umbes 2x. Küllap see nii
igalpool.
|
|
|
raul
huviline
Registreerunud 05.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia Combi 1.8T
|
postitati 12.04.06 07:28
|
|
|
Ma jälle küsin, et kui on garantiiga auto, kas siis peab rehve ka esinduses vahetama??? Igastahes kui peab, siis on see väga totter.
Plekkvelgest - 5x100 15" plekkvelgede ring on kasutatuna umbes 1000-1200.
PS. Ega keegi pole kusagil müügil näinud Octavia I originaal 15" valuvelgi?
|
|
|
wigry
huviline
Registreerunud 24.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia II 1.6 MPI
|
postitati 12.04.06 08:24
|
|
|
Seda, kus rehvid vahetatud on, ei saa kuidagi tõestada. Seega ei saa keegi väita, et antud rehvidega garantii ei kehti. Ise vahetan Hiiu rehvikeskuses
ning ka väike garantiiremont autole tehtud ning neid kaks asja üksteist küll ei sega.
Vaheta rehve, kus tahad, garantiid see ei puuduta.
Don't let the perfect be the enemy of the good
|
|
|
|
reFFLex
moderaator
Registreerunud 05.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: Kodiaq 2.0TDI 2017
|
postitati 12.04.06 09:58
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Valts
siit ka soovitus, ostke eraldi plekkveljed talvekummide jaoks, on endal lihtsam ja peavalu vähem. Kord 500, aastas siis 1000 rutsi. 2 aastaga saakski
plekivelje hinna tasa. (olid kunagi 500 ringis helkamas plekiveljed octaviale). Ise teen nii ja ei kahetse. Pole miskit probleemi rattaid ümber
tõsta.
Peale vahetust võib mingi vahe ka mahavõetud rattad kummitöökotta viia ja kontrollida balansseerimist. Ruumi see asi ju rohkem ei võta, nagunii on
kummid garaazinurgas vedelemas. see kõik muidugi IMHO. |
Valtsil jutt jumala õige - minugi arvates on niisugune rataste ümbertõstmine 2x aastas parim ja odavaim lahendus. Olen kuulnud, et
rehvide peale-mahavõtmisega võib ka midagi piixu minna nii, et osta uus rehv. Hinge teeks täis küll, kui samas mustrit sellel piixuläinud rehvil alles
nagu putru.
Niisiis - odavam, mugavam ja massipsühhoosist (jamad kummiposti-järjekorrad esimese lume tulekul) tekitatud stressi puudumine, kui kaks velgedel
jooksu suve- ja talvekaid olemas. Kuivõrd ostsin auto koos 16" valukatega, siis nendele talvekummid olid kah parasjagu kallimad, kui toll väiksemad.
Lisaks jääb valukate lõhkumine kummiboxitunkede poolt ära, kes omaniku valvsa pilgu puudumisel toimetavad omi asju nii, nagu mugavam. Kas selle
tegevuse tõttu veljevärv kannatada saab, ei ole nüüd küll nende asi.
Ise võtsin möödunud laupäeval oma VW kilbid ( ma vist olin ainus Skoda
Tallinnas, kes vuras paremate puudumisel VW kilpidega talv otsa ringi ) ja
mustad plekkveljed maha ning viskasin suvejalanõud alla. Tsipa alla tunni toimetasin rahulikult ja asi aetud. Vaatasin alt ära võetud Goodyear
UltraGrip500 rehve, mis enne mind väidetavalt ühe talve olid sõitnud - mustrit max millimeetri jagu oli vähenenud ja mõned naelad olid vehkat teinud -
turvise jääksügavus oli umbes 8 millimeetrit, niiet mitu talve võin veel nendega ringi lasta. Eelmisel suvel ostsin jooksu 3.5k (4x plekkvelg, rehvid
ja VW Passati kilbid) eest, mida hindasin heaks diiliks.
See on nüüd küll inetu lugu, kui kodanikud Autosajas rehvivahetusteenuse pakkumisel tagasihoidlikke kliente kotti püüavad.
lare ilmselt juba tuttav nägu ning teda ei julgeta tüssata Või olid mingid irmus tillukesed valukad, milledega toimetamine käis kibekähku
|
|
|
Octavianus
huviline
Registreerunud 25.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Skoda Superb III 2015 280HP Elegance
|
|
Valts
klubiliige
Registreerunud 31.01.06
Kasutaja on eemal
Auto: Ford Mondeo 1,8 tdci
|
postitati 12.04.06 11:57
|
|
|
Küsi hooldustööde näidisgraafik endale, peale seda, kui ma kurja häält tegin, anti mulle selline paber, seal kõik teostatavad tööd koos maksumusega
peal.
Aga mulle kirjutati ikkagi 0,5 l lõpuks loputusvedelikku , kuigi eelnevalt
valasin täis. Kuna see oli suht väike probla kogu muu kõrval, siis ei viitsinud selle kallal enamb tänitama hakata.
|
|
|
reFFLex
moderaator
Registreerunud 05.11.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.04.06 12:45
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Valts
Aga mulle kirjutati ikkagi 0,5 l lõpuks loputusvedelikku , kuigi eelnevalt
valasin täis. Kuna see oli suht väike probla kogu muu kõrval, siis ei viitsinud selle kallal enamb tänitama hakata. |
Sa vahi mongoleid - ja ikka jätkavad selle krdi pepuseksi tegemist!&#Ā¤!!
Mul õnneks veel 30k hoolduseni mõned tuhanded vuramist, kuid ka järgmine kord kavatsen aknapesupaagi veereni täis valada. Esimesel korral tegin nii
ning arvele keegi mingeid butafooriaid juurde lisama ei hakanud. Võibolla oli asi ka selles, et arve tehti valmis ajal, mil mina üle laua neile suu
sisse vahtisin - et kui nad oleks arve valmis vorpinud omal käel ja mina tunde hiljem oleksin autole järgi tulnud, siis oleksin saanud ka täiendavate
ridadega arve
Octavianus - kes see mees sulle niimoodi ütles, et aknapesuvedelikku hakkavad nad niikuinii sulle veel autosse valama? Hoolduse
meistritest keegi?
Kuidagi nagu eriti vahva suhtumisega sellid - et niipea, kui midagi sisse mahub - valavad - ning kui ainult mõne piisa valavad, siis vähemalt poole
liitrini ümardavad. Ja liitri hind on nende oo-suurepärasel-klaasipesuvedelikul ilmselt ca 100.-
Lepiks Auto100-ga äkki kokku, et sexigu nad suvalisi skodaomanikke, et katsugu vähemalt skodaklubi liikmetele mitte varba peale lasta, muidu ei tule
meie foorumis Auto100 teemadel heade mõtete ja kogemuste vahetamisest midagi välja ja paratamatult peame roppu sõimu nende aadressil evima. See aga ei
pidavat ju nende eesmärk olema, vaid nad tahtvat endale head reputatsiooni tekitada - kust see hea reputatsioon tuleb, kui lollusi tehakse?! Deem...
|
|
|
moanspot
klubiliige
Registreerunud 08.01.06
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia II Combi
|
postitati 12.04.06 13:18
|
|
|
hm, mulle siiani pole küll keegi seal mingit aknapesuvedeliku pähe määrida üritanud. Alati on tehtud just seda mida olen tulnud tegema ja hind on enne
enam-vähem teada olnud. Ju siis on vedanud.
hetkel ootan otsust väikese roostegarantii kohta... peakski vist varsti hakkama neile pinda käima, kaua nad ikka seda otsustavad.
|
|
|
Timur
klubiliige
Registreerunud 24.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia Combi 1,8T
|
postitati 12.04.06 15:06
|
|
|
Käisin isa Fabiaga aasta hoolduses ja enne kallasin pesuri paagi ääreni täis. Pesu vett hinnale ei lisandunud küll aga jahutus vedeliku lisamine. Kuna
ma ei olnud päris kindel kas see ikka oli maksimumis siis vaidlema ei hakanud.
|
|
|
reFFLex
moderaator
Registreerunud 05.11.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.04.06 17:08
|
|
|
Vot mul oli sama, et jahutusvedelikku valati juurde. Tõsijutt - ega ei teadnud, mis selle nivoo enne oli ja kas oli tarvis juurde või ei. Kuna aga
miskised pool liitrikest oli juurde pandud, siis selle kadumine aja jooksul on täiesti normaalne ja loogiline nähtus.
Järgmise mineku eelselt peaks piiiiiikalt ja põõõhjalikult kõik nivood jm üle vaatama, et saaks omale vastu rinda prõmmima hakates õigust nõuda, et
vatt the fakk, mehed, mis kuramuse asju te kõik autoga ära teinud olete ja arvele juurde lisanud.
|
|
|
petst
huviline
Registreerunud 03.04.06
Kasutaja on eemal
Auto: Kodiaq 2.0 TSI 4x4 & VW e-UP!
|
postitati 12.04.06 18:40
|
|
|
Olen olnud kunagi Saksa Auto klient. VW loobusin just nimelt seetõttu, et teenindus ei olnud vastuvõetav (VAGi autod iseenesest igatipidi ok). Nüüd
olen sundkorras saanud Auto 100 kliendiks ja esimene kogemus oli samuti negatiivne. Ma ei ole aru saanud, et kas nende mõlema asutuse
teeninduspoliitika on ette kirjutatud VAG poolt või on küsimus mujal? Igasugused üllatusarved VW päevilt on täiesti tuttav rida ja hiljuti sain ka
Auto 100-st üllatusarve. Minu arvates tasuks kõikidel automüüjatel võtta eeskuju Toyotast, kus korraliste hoolduste hinnakiri täpselt paigas - tead
milliste summadega arvestada. Lisatööde ja vedelike juurdevalamise osas peab kundega alati kokkuleppima. Olen kuulnud sellist juttu (Helkama), et
garantiitööde teostamise tariifid on tehase poolt ettekirjutatud. Kui tegelikult läheb kauem, siis maksab teenindaja omast taskust lisakulu kinni.
Kas siit võib järeldada, et sihilikult otsitakse võimalusi tulubaasi suurendamiseks?
PS! Skoda sõidab hästi ja vaatamata mõnele pisiprobleemile ei ole pettuma pidanud.
|
|
|
ab
klubiliige
Registreerunud 24.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia II 1.6 MPI
|
postitati 12.04.06 18:59
|
|
|
Wow, lugedes eespool olevaid numbreid mis rehvide vahetusele kulub siis mnjaa. Ise sai soetatud talve jaoks eraldi plekkveljed. Saamisega vedas
niipalju, et sai tutikad omal ajal Helkamast ca 50% odavamalt kui neid muidu müüakse. 4.nda vahetuskorraga hind siis tasa tehtud ja ülegi veel.
Muidugi, tasakaalustamisest ei pääse .
Aga mis puutub aknapesu vedelikku siis endalgi plaanis see paagike punni lükata enne kui hooldusesse läheb. Ja kuna vahepeal pidin niigi
jahutusvedelikku juurde lisama ning osa kraamist jäi järele, siis saab ka selle enne üle kontrollida ja vajadusel normi ajada kui vähe.
Iseenesest samas kurb, et peab igalpool kullisilmaga asjadel pilku peal hoidma. Kaua sa jaksad igasugu detaile jälgida.
|
|
|
N
huviline
Registreerunud 11.04.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 13.04.06 14:52
|
|
|
No vaat siis nii, muidugi maksab laiskus kätte. (Oleks pidanud ammu hankima teise veljeringi ja ise asja ära õiendama). See selleks, ikkagi ei tohiks
"soliidne " teenindusfirma nii räigelt külma teha. Selle õnnetu 130 pluss krooniga nad ju tegelikult kaotasid ühe kliendi , kes oli valmis neile
maksma 130+ X krooni normaalselt teostatud tööde eest!
Kuna need Auto 100 vennad otsustasid hetkekasu silmas pidades, et võidavad "vähemalt sota" ,
jäävad nad mind arvestades ilma mitmest tonnist (varsti korraline ülevaatus tulemas ja see ei saa enam olema mitte kohe Auto 100-s). Tegelikult
nukker situatsioon, mina kui klient, pean olema spets igal alal, et vältida kõige labasemat tillikat. Kui palju on tegelikult selliseid "lolle",
keda see ettevõte on pidevalt peedistanud.
Nagu tuleb foorumist välja , ei ole ma mitte ainus, ja see teebki mind murelikuks.
Tegelikult on väljas ilus kevad, ja p...se igasugused ühepäevaliblikad, mingem parem üles mägedele...
|
|
|
lare
meeskond
Registreerunud 21.10.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 13.04.06 18:55
|
|
|
Käisin täna Auto 100-s ja rääkisin kohalikega ka rehvivahetuse hinnapoliitikast.Jagaks siis teiega seda informatsiooni.
Ametlikus esinduses on tehasenõuete järgi paika pandud tööde teostamise normatiivtunnid,millest lähtutakse ja rehvivahetus käib samuti nende alla.
Ehk siis rehvivahetus plekkvelgedel - 1,3 tundi,sama valuvelgedel - lisandub veel 0,2 tundi.
Selle aja jooksul tehtavad tööd:
-rataste demonteerimine ja montaaz,
-velgede puhastamine mustusest,
-rehvide ümberviskamine veljel,
-tasakaalustamine,
-pidurite puhastamine.
Töötunni hind Auto 100-s on 370.- krooni.
Lisaks eelnevale tuleb arvestada ka raskuste maksumus.Kuna Auto 100 kasutab valuveljel kleebitavaks raskuseks uusi pliivabasid nn."der grüne punkt"
variante hinnaga 25.- krooni riba,tuleb arvestada veel väikse väljaminekuga.
Loodan,et sellest väiksest spikrist on kasu.
Kui millegiga puusse panin,las asjaosalised parandavad mind.
Soovin omaltpoolt kõigile peatset munadevärvimist
|
|
|
lare
meeskond
Registreerunud 21.10.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 13.04.06 19:15
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: reFFLex
lare ilmselt juba tuttav nägu ning teda ei julgeta tüssata Või olid mingid irmus tillukesed valukad, milledega toimetamine käis kibekähku |
Ma olin kodutöö juba eelnevalt ära teinud,vanad raskused maha kiskunud ja rattad ära pesnud.
Plekkvelgedel talvekad võeti alt ja valukatel suvejooks läks asemele.
|
|
|
reFFLex
moderaator
Registreerunud 05.11.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 13.04.06 19:47
|
|
|
Sinu eelviimane postitus lare paneb Auto100 paremasse valgusesse vähemasti minu jaoks. Selle rehvivahetuse osas täpsemalt.
Kuivõrd mitmel mehel siin meite seast ikkagi velgedelt ühed ketsid maha võeti ja teised asemele aeti, siis on täitsa loogiline, et sinu ja teiste
meeste hinnavahe oli märgatav (kuivõrd sinu puhul tegid töömehad juppjagu vähem operatsioone).
Uhkes autoesinduses on sellise töö tegemine ilmselt kummipostidega võrreldes törtsu kallim, mäletan, et 2004. a lõpus oma Senatori rehvide
ümberlöömise eest pidin miskid paarsada ekvivalenti (alega hind) välja laduma. Ühe velje täismontaaž, või kuda nad seda nimetavad, ilmselt peaks
tänasel päeval sadakond krooni olema rehvitöökojas.
|
|
|
diesel
klubiliige
Registreerunud 21.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: traktorid
|
postitati 14.04.06 09:15
|
|
|
küsisin huvi pärast prorehvist järgi ja sääl jooks susse plekkvelgedel ringi vahetada maksab törts üle neljasaja raha. järjekorrad pikad.
vanas helkamas, mis praegu siis info auto nime kannab, tuleb ka rammusa neljasaja välja käimisega arvestada. samas suuremat järjekorda sääl ehk
pole.
selles valguses pole autosajas küsitav nummer enam niiväga hirmus. a normaeg on neil küll varutud selline, et iga sussi järel tuleb kohvipaus ja
suitsutund ää pidada, mudu saab kinnisilmi tehes ka liiga vara valmis.
|
|
|
Timur
klubiliige
Registreerunud 24.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia Combi 1,8T
|
postitati 14.04.06 10:33
|
|
|
Töö kaaslane käis rehve vahetamas Oskarrehvid-es, nelja rehvi vahetus valuveljel maksis üle 400 eek-u.
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 |