Lehek�lgi: 1 2 3 |
taneltag
huviline
Registreerunud 21.05.12
Kasutaja on eemal
Auto: Seat Leon Cupra280, 2014
|
postitati 24.01.17 07:37
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: diesel
vot nii, see on k�ll n��d oluline teema.
mina n�ituseks oma liikuritele ostan vahel uusi pastlaid k�ll.
kui on odav ja enam-v�hem �mmargune, siis on hea.
vahel j�lle leiab utiili hulgast piisavalt viisakaid ja siis saab suisa tasuta sussid jalga.
on parasjagu nael v�i lamell v�i suvekas, s�idetud saab ikka ja igal ajal.
kuigi peab mainima, et naeltega j�ise tee peal on �ksjagu parem k�ll kui suvekatega. |
Sa paistad ikka t�sine vanakooli mees olevat . Suva, mis asjad all on,
suva missugune auto v�lja n�eb, p�him�tteliselt suht savi, kui korras ta on - peas, et l�heb enamv�hem k�ima ja veab punktist A punkti B .
Eks k�igega saab liigutud ja s�idetud , kui m�istust peas ja vastavalt valitud �mmargustele r�ngastele ka kiirused valitud.
|
|
|
diesel
klubiliige
Registreerunud 21.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: traktorid
|
postitati 24.01.17 09:25
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: taneltag...suht savi, kui korras ta on... |
p�hjusm�tteliselt k�ik �ige, aga selle lisaga, et tehniliselt olulised asjad on mu masinatel alati heas korras.
|
|
|
urmas66
huviline
Registreerunud 28.05.15
Kasutaja on eemal
Auto: Fabia HB 1,2TSI 81kw 2016; MB Vito 4x4 119Bluetec 7Gtronic 2017; Oli Octavia Scout 2,0TDI 135kw 2015
|
postitati 24.01.17 09:45
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: diesel
Tsitaat: | Algselt postitas: taneltag...suht savi, kui korras ta on... |
p�hjusm�tteliselt k�ik �ige, aga selle lisaga, et tehniliselt olulised asjad on mu masinatel alati heas korras. |
Tehniliselt k�ige olulisemad asjad on veermik,pidurid ja rehvid.Kui need korras,siis p�sid teel ja oled ka endale ohutu,teistest r��kimatta.
Vanad ,aga veel korraliku mustriga rehvid ei ole tegelikult enam v�ga korras asjad,pigem sellised kuidagi saab hakkama.
Mul oli kunagi naelrehvi jooks,mis oli all 5-ndat talve(s�itsin siis selle autoga v�he) Gislaved NFII,aga kui 4 esimest talve olid nad v�ga hea
pidamisega,siis 5 talv ei olnud pidamist enam �ldse,kuigi mustrit oli 10mm
|
|
|
urmas66
huviline
Registreerunud 28.05.15
Kasutaja on eemal
Auto: Fabia HB 1,2TSI 81kw 2016; MB Vito 4x4 119Bluetec 7Gtronic 2017; Oli Octavia Scout 2,0TDI 135kw 2015
|
postitati 28.01.17 08:16
|
|
|
Eile tegelesin uue auto jaoks lamellide otsinguga ja helistasin l�bi paar rehvidega igap�evaselt tegelevat tuttvat.Ma olin v�lja valinud, no omade
ostingu tulemuste baasil, kaks rehvi Continental Vikingcontact 6 ja Bridgestone Blizzak WS80 m��duga 225/55R17
Bridsu valisin selleks,et on olemas enda Fabia all ja mulle tundub v�ga hea,Conti selleks,et on paljude testide v�itja ja pidavat v�ga super
pidamisega olema.
Kohe alustuseks tehti selgeks,et Conti ei k�lba minu l�bis�idu juures �ldse,sest �hel neist, kellele helistasin olid need all analoogsel autol ja
olevat aastase l�bis�iduga 40-43tkm vastu pidanud ainult �he talve.Esiveolise auto all olid k�ik rehvid kevadeks �htlaselt siledad olnud.Mul k�ll 4x4
tulemas,aga v�tsin seda kuulda ja j�i valikust v�lja.
Pakuti Michelini X-Ice3 ja selle Bridsu vahel valida.�ks tegelane ,aga oli mingit testi uurinud,kus v�rreldi 10tkm l�bis�iduga rehve ja seal olevat
Bridsu mitte k�ige paremast k�ljest ennast n�idanud,aga Michelinil pidavat nii lamell kui nael suht l�puni oma omadusi hoidma.
|
|
|
markus
huviline
Registreerunud 27.11.09
Kasutaja on eemal
Auto: VW Passat B8 Highline 2.0TSI 162kW
|
postitati 28.01.17 09:26
|
|
|
Urmas, kuidas Good Year lamell oli? Oled need j�udnud l�puni s�ita?
Conti kohta keegi kunagi mainis, et karkass natuke liiga pehme meie teede jaoks.
|
|
|
urmas66
huviline
Registreerunud 28.05.15
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.01.17 10:55
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: markus
Urmas, kuidas Good Year lamell oli? Oled need j�udnud l�puni s�ita?
Conti kohta keegi kunagi mainis, et karkass natuke liiga pehme meie teede jaoks. |
Ei ole veel l�puni j�udnud.6-7mm veel alles,ehk kulumise kohapealt v�ga hea 30tkm v�ib rahuliku s�iduga v�lja venitada.Kiilaka peal teelp�sivus
hea-v�ga hea vahepeal.Kui pidurdamiseks l�heb,siis v�ib isegi �llatuda,et kurat kas oligi nii libe v�i.Just eile �htul libisesin enda teeotsast
m��da,sest asfalt oli kaetud l�bipaistva paksu j��kihiga.S�ites seda �ldse ei tajunud ,lobisesin naisega ja pidurdasin nagu tavaliselt puhta asfaldi
pealt,aga libisesin paar meetrit �le teeotsa.
Mind h�iris ainult pidamine paksus l�rtis-lumes,mis ei pruugi olla seotud rehviga vaid pigem selle auto kaalu kohta liiga laia rehviga.205 asemel
peaks ideaali saavutamiseks olema 195 hoopis.V�rdluseks on meil t��juures Citroen pirukas,millel ka need all ja sellega on ka lumes OK.
Conti kohta r��kisid eilsed n�uandjad sama ja ka rehvi segu on ilmselt liiga pehme,millest siis kiire kulumine ja samas ka uuena hea pidavus.No aga
�ks talv on ikka liiga v�he ehk siis alla 20tkm,oleks see selle s�bra puhul olnud, kes neid kasutas.
|
|
|
markus
huviline
Registreerunud 27.11.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.01.17 15:49
|
|
|
Conti pidas Accordi all 4 talve vastu ja tegelt j�i mustrit ka j�rgi. Minu k�tte j�udis auto, kui 2 hooaega oli juba s�idetud. J�rgmisena sai Good
Year alla ja sellega j�udsin 1 talve s�ita. Vedas ja pidas h�sti, uuelt rehvilt muud ei ootakski. Kuna Contid olid juba kasutatud, siis otseselt neid
v�rrelda ei saa. N��d ka GY lamell all, teine talv kasutusel. Aga mullu j�udis auto minu k�tte m�rtsist, mil talve enam praktiliselt polnud ja ka see
hooaeg on suvi pigem, seega Alltracki all polegi �iget pilti talioludest saanud. Vaikne on k�ll, Conti oli l�rmakam. Laius siis k�igil 225.
|
|
|
urmas66
huviline
Registreerunud 28.05.15
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.01.17 17:59
|
|
|
V�ibolla on minu n�udmine pidamisele lumes ka liiga palju n�udev,aga ma eeldan ikkagi lumes ja l�rtsis, auto normaalset juhitavust ja pidurdus v�imet
ning seda just eelk�ige kurvides.Hea rehviga peab saama ka paksema lumega teel 90-ga(ja ka kiiremini) s�ita,kui n�htavus lubab.V�hemalt ma olen
selliste rehvidega s�itnud ja ei n�ua omast arust midagi �lem��rast.
Minu kunagine 98a Ford mondeo oli umbes sama kaaluga ,kui Octavia ja sellel olid mul talvekad 185 laiusega,mis oli ka tehase poolt all olnud rehvide
m��t.Suvekad olid sel autol 205,aga need olid juba ise juurde ostetud.
|
|
|
markus
huviline
Registreerunud 27.11.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.01.17 18:06
|
|
|
Octavia l�hebki minu arust liiga kergelt ninaga uisutama. Naise auto 1.4TSI ja suverehv 205, no pole pidamist ning kurve mina sellega r�nnata ei
julge. Vihmase ilmaga, no niiske asfalt tegelt ja Iru tunnelist suunaga Loolt linna ehk peale tunnelit paremp��re ning 50+ km/h l�ks nina libisemisse.
Accordiga r�ndasin seda kurvi ikka 60+. Ka Passatiga on tunne kindlam
|
|
|
ocu
huviline
Registreerunud 10.03.12
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia III combi 1,6TDI
|
postitati 28.01.17 18:18
|
|
|
N�us Markus. Ise t�heldasin samuti suhteliselt tugevat alajuhitavust uue octavia roolis. Rehvideks olen mina oma masinatel kasutanud Gislavedi naaste
reeglina l�bi aegade.
V�ga k�hkus�iduauto see uus octavia ei ole - v�hemalt mitte esisillaveoline variant. Kogemus 4x4 ja scoutiga mul skoda puhul puudub.
|
|
|
urmas66
huviline
Registreerunud 28.05.15
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.01.17 19:08
|
|
|
V�imalik,et ongi see Octavia selline,mul k�ll 4x4 ,aga tundub sarnane sellele eelpool kirjeldatule.
Kui k�igukasti spordi peale paned,siis asi palju parem, tundub et siis tagasild nagu rohkem vedavat ka.On olnud juhuseid kus olen V�ru kandist,
eelmisel talvel lumega, S asendis p�him�tteliselt koju v�lja s�itnud,sest muidu ei olnud pidamist.
Mul tegelikult s�iduautoga pikk paus ka enne seda autot sees,2003-2015 olid maasturid ainult.Viimane s�idukas oligi see 1,8 vist 85kw, Mondeo.Samas
peres on ikka koguaeg teise autona s�idukas ka olnud.
|
|
|
Freddys
huviline
Registreerunud 04.10.14
Kasutaja on eemal
Auto: 2020 Superb Combi 1,5 TSI 110kw
|
postitati 28.01.17 19:46
|
|
|
Tuletaks meelde, et tegemist on pereautoga.
Pole just v�ga rahuliku s�idustiiliga, aga pole mingit libisemist isegi tunnetanud.
|
|
|
Suslik
klubiliige
Registreerunud 07.09.08
Kasutaja on eemal
Auto: Seat Ateca 1.0TSI, Caddy Maxi 1.6TDI
|
postitati 28.01.17 20:21
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: p6der
Olen siiani s�itnud vaheldumisi Good Yeari ja Bridgestone naastudega. N��d viimased poolteist talve olen s�itnud soodsama br�ndi Hankook'ga ja mina
keskmise s�itjana ei sa �elda midagi halba selle rehvi kohta. |
Endal olnud viimati auto all Goodyear UltraGrip Ice Arctic ja Hankook Winter i*Pike RS rehvid. M�lemad siis naastud. Naastud sellep�rast, et enne kodu
on paar kilomeetrit kruusateed, mis v�ga kurviline ja sisaldab �hte v�ga j�rsku t�usu, millest lamelliga m�rja kiilasj��ga ilma suurt hoogu �les
v�tmata paraku �les ei saa. Enne ja peale t�usu on j�rsud kurvid, mis selgitab ka suure hoo ohtlikkuse, kuna tee on umbes 1,5 auto laiune.
Goodyearil ja Hankookil polegi tavaoludes v�ga suurt vahet. Vahe tuleb sisse siis, kui tekib natukene ekstreemsem pidurdamise vajadus klaaslibedal
teel. Goodyear saab pidama kiiremini ja ka k�lgsuunas pidamine on parem. Miinuseks k�ikuv kvaliteet, kuna esimene jooks vahetati garantiikorras
v�lja, sest ei saadud rehve nii tasakaalu, et hambaplommid poleks tahtnud v�lja karata. �he rehvi tagurdasin vastu ��rekivi kandiliseks ja kuluvad
t�nu pehmele kummisegule kiiresti ka. Hankook keeldub kulumast. Rehv isalt pojale . M�rjal asfaltil tunduvalt kindlam ja turvalisem. Tavaoludes libedaga samuti v�ga hea pidamisega. M�ra teevad m�lemad. Kui on jaksu iga
paari aasta tagant talverehve uuendada, siis on Goodyear v�ga hea valik. Muul juhul ei j�ta ka Hankook h�tta.
|
|
|
|
urmas66
huviline
Registreerunud 28.05.15
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.01.17 10:14
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Freddys
Tuletaks meelde, et tegemist on pereautoga.
Pole just v�ga rahuliku s�idustiiliga, aga pole mingit libisemist isegi tunnetanud. |
Ma peangi silmas tavalist perega s�tmist,kus n�iteks sujuvas kurvis auto lihtsalt kandub kurvist v�lja,kui hoogu just v�ga maha ei v�ta.Seda siis
paksemas lumes v�i l�rtsis.Asfaldil on auto kindlat �le keskmise hea juhitaviusega ja ka kruusal on tavalise suverehviga v�imalik v�ga kiiresti
s�ita(tavakasutuse m�istes siis).
Kuna auto l�heb n��d kohe varsti m��ki,siis j��b minust see 195 laiusega rehv proovimatta,aga muidu oleks j�rgmiseks talveks see kindel valik.
|
|
|
maxe
klubiliige
Registreerunud 28.06.15
Kasutaja on eemal
Auto: Fabia Monte-Carlo TSI
|
postitati 30.01.17 13:31
|
|
|
Mu Fabial hetkel kasutuses siis:
Talvel 195/50R16 Hakkapeliitta R2, v�ga rahul muidu rehvidega. Olin ka pikka aega naastrehvide pooldaja aga enam ei taha. Pidamine igasugusel teel
muidu v�ga normaalne, k�ige kehvem pidamine t�en�olselt kinni s�idetud, j��tunud ja autodepoolt siledaks poleeritud lumel, v�hemalt siia maani
ainukesed olukorrad kus liugu lastud natuke paar korda.
Suvel 205/45R16 MOMO Outrun M3, m�nusalt vaiksed, siiamaani olnud pidamine 5+ ka v�ga m�rgades oludes.
|
|
|
reverse
huviline
Registreerunud 20.07.12
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia vRS CR TDI DSG
|
postitati 30.01.17 14:54
|
|
|
Suvel Dunlop Sport Maxx.
Talvel Nokian Hakkapeliita 7 naelad.
Nii suvel kui talvel on auto nagu maha liimitud, ehk siis lubatu piires s�ites ei ole �htki probleemi. Samas mul veermikus ka muudatusid mis
kahtlemata aitavad kaasa.
|
www.sadulsepp.ee
|
|
|
indrekp
huviline
Registreerunud 08.09.11
Kasutaja on eemal
Auto: Yeti 1.4 TSI Ambition Plus (ex) ; Karoq 1.5 TSI DSG Ambition 2WD (m��dud); Peugeot 5008 Allure (2020), 96kW diisel, autom
|
postitati 02.03.17 11:09
|
|
|
Kas kellelgi on olnud kokkupuudet selliste rehvidega nagu Momo Outrun M2.
|
|
|
maxe
klubiliige
Registreerunud 28.06.15
Kasutaja on eemal
Auto: Fabia Monte-Carlo TSI
|
postitati 02.03.17 17:10
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: indrekp
Kas kellelgi on olnud kokkupuudet selliste rehvidega nagu Momo Outrun M2. |
M2-ga pole kokku puutunud, kuid oma M3-de p�hjal v�iks �elda et t�itsa korralikud rehvid v�iksid olla kui on sama kvaliteetsed kui M3. Interentist
natuke lugedes tundub et k�ik Outrun seeria rehvid keskmisest madalama m�raga ja v�ga hea m�rja haarduvusega. Oma M3-ga p�hjal v�in �elda et sellises
kehvas "suusa ilmas" mis meil s�giseti on, on lust s�ita. V�ibolla on kuiva ilmaga rehvid m�ne inimese jaoks isegi liiga haarduvad.
Mu Fabiale k�ivad k�ll, see auto ei kaalu ju midagi, natuke lisa haardumist ei tee paha ning kuna fabia m�ra isolatsioon on nagu ta on siis on rehvide
m�ra vaiksus t�iesti m�rgatav(v�rreldes eelmiste bridgestonidega)
|
|
|
indrekp
huviline
Registreerunud 08.09.11
Kasutaja on eemal
Auto: Yeti 1.4 TSI Ambition Plus (ex) ; Karoq 1.5 TSI DSG Ambition 2WD (m��dud); Peugeot 5008 Allure (2020), 96kW diisel, autom
|
postitati 02.03.17 18:14
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: maxe
Tsitaat: | Algselt postitas: indrekp
Kas kellelgi on olnud kokkupuudet selliste rehvidega nagu Momo Outrun M2. |
M2-ga pole kokku puutunud, kuid oma M3-de p�hjal v�iks �elda et t�itsa korralikud rehvid v�iksid olla kui on sama kvaliteetsed kui M3. Interentist
natuke lugedes tundub et k�ik Outrun seeria rehvid keskmisest madalama m�raga ja v�ga hea m�rja haarduvusega. Oma M3-ga p�hjal v�in �elda et sellises
kehvas "suusa ilmas" mis meil s�giseti on, on lust s�ita. V�ibolla on kuiva ilmaga rehvid m�ne inimese jaoks isegi liiga haarduvad.
Mu Fabiale k�ivad k�ll, see auto ei kaalu ju midagi, natuke lisa haardumist ei tee paha ning kuna fabia m�ra isolatsioon on nagu ta on siis on rehvide
m�ra vaiksus t�iesti m�rgatav(v�rreldes eelmiste bridgestonidega)
|
Kuna siin kaalusin uute suverehvide ostu, siis valisingi n��d need v�lja, sain m�istliku hinnaga 67.5 € t�kk. Valikus oli veel Nexen HD plus. Kuna
teisel autol (Suzuki SX4 4WD) oli samuti suvekaid tarvis, siis algul tellisingi Nexenid, aga siis sain k�ne rehvim��jalt, et neil laos 4 rehvi
Nexeneid polegi, et v�tku v�imalusel miskit muud, seega Suzuki jaoks sain hoopis Sailun Atrezzo Elite (kuna Suzukiga s�idavad mul vanemad, siis oli
hinnapiir etteantud - 200 € jooks). Mida Sailunitest arvata?
|
|
|
hulgus
huviline
Registreerunud 22.12.15
Kasutaja on eemal
Auto: Skoda Octavia "L&K" 1,8 TSI (2011) FL
|
postitati 02.03.17 18:17
|
|
|
Miks peaks suvel lamellidega s�itma arumaeisaa?! Ise olen suvel "MINERVA" dega kulgenud. No ei saa �htegi halba s�na �elda-uute hind max. 60€ tk,
rehvim�ra suurem kui lamekllidega aga suht ok (olenevalt automargist)-Audi A6 ga ei teadnud �ldse mis rehvim�ra on, Octavia kohta seda �elda ei saa.
Samuti ei tea ma misasi on "vesiliug". Kulumise poole pealt ka Minerva-d t�itsa ok- kolm suve s�itnud (u. 7000km suvega) ja mustrit j�rgi veel
rohkem kui k�ll. Igatahes Bridgestone Turanza Z300-d tegid Skoda all rohkem l�rmi kui Minerva-d. Talvel olen ikka Nokian Hakkapeliita lamellidele
truuks j��nud-vaiksed ja pidamine samuti ok kui m�istusega s�ita (95% linnas�itu).
|
Ֆkoautost "S��stu" saiani ja kumminaiseni on ainult �ks samm 
|
|
|
urmas66
huviline
Registreerunud 28.05.15
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.03.17 07:36
|
|
|
Kuna uus auto,siis sai keset talve ka uued talvekad v�etud.Autoks siis MB Vito 4x4 ja rehv 225/55R17 . V�tsin seekord Michelin X-Ice 3 ja olen v�ga
rahul.Eelmised Michelinid olid mul Volvo all 7-8 aastat tagasi ja siis ma nendega v�ga rahul polnud.Soovida j�ttis just paksus l�rtsis
suunahoidmine,aga n��d on see viga parandatud.Autod on t�hikaalus suht samad,vahe 150kg.
Endiselt on neil �lihea pidamine k�lmaga j�isel k�lavaheteel ja ka m�rg j�ine k�lavahe tee on igati hea(kui hea see �ldse olla saab �ksk�ik
millega).
K�isin eelmine n�dalavehetus P�rnus ja hommikul minnes oli tee koritsmatta ning paks lumi-l�rts teel.Kordagi ei tekkinud tunnet,et auto ei kuulaks
minu s�na.K�ik m��das�idud jne,sujusid m�ngleva kergusega.
Valikus oli mul kaks rehvi, Continental ja Michelin.Kasutan talvekaks ikka ja ainult lamelle.Tuttaval olevat v�idetavalt contid v�ga kiiresti Ford
bussi alla �ra kulunud ja ma siis otsustasin Michelini kasuks,eks paistab kaua siis seekord kestavad.Volvo alla kestsid nad mul omal ajal 2 talve
m�lemal korral.L�bis�iduga aastas 40-50tkm.
Kasutan siis ikkagi s�iduauto rehve 101XL mitte kaubiku rehve,sest mul 5 kohaline ja kaupa otseselt ei vea.
Rehv on m�rjal ja kuival asfaldil ka v�ga konkreetse juhitavusega ning vaikne.
|
|
|
rstdi
huviline
Registreerunud 05.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: RS TFSI dsg O2 11, Cupra ST 300 4drive 17
|
postitati 12.10.17 12:33
|
|
|
M�tlesin, et k�sin. Kas keegi omab kogemust?
https://www.tirestar.ee/et/rehvid/98004/Hankook-Winter+i%2APike+RS+W419-1014410.html
Rehvi ise paistab hea, tehnikamaailma viimases numbris vist oli nr2, aga m�ra on ikka p�ris k�rge.
Kui rehv hea ning testi tulemuselt t�esti v�ga hea tulemus, ma v�taks need. Varasemalt ka k�ik naastrehvid olnud, aga seda firmat pole varem
kasutanud. Undamine v�iks j��da ikka normide piiridesse
|
|
|
Maah�rra
klubiliige
Registreerunud 18.06.17
Kasutaja on eemal
Auto: Skoda Octavia Elegance 2012
|
postitati 12.10.17 17:39
|
|
|
Kui juba k�simiseks l�ks.
Arvamused Gislaved EuroFrost 5 lamellidest?
Ostsin juba �ra seega ausad arvamused teretulnud.
Vahetama ei hakka seega - pean hakkama saama oma valikuga.
|
Taimetoitlane - seda s�na kasutasid p�lisameeriklased V�GA kehva k�ti kohta.
|
|
|
MeelisK
huviline
Registreerunud 19.07.13
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia 2,0 masuudipress 2023
|
postitati 12.10.17 19:07
|
|
|
rstdi - Hankooki naastud on p�ris kobedad. Kaks talve s�idetud nelikveolise Octaviaga ja midagi halba �elda ei saa. M�ra osas ka p�ris head, mitte
eriti l�rmakad. Tegelikult peaks seda mustrit olema kahte varianti RS ja RS+. Viimasel peaks naaste rohkem olema.
|
|
|
tnx
huviline
Registreerunud 07.05.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 13.10.17 06:51
|
|
|
Jah, ja see rohkemate naeltega eksemplar m�riseb rohkem ja pidurdab paremini. Ajakirjade teste lugedes tuleb kindlasti vaadata, kumba prooviti.
Erinevatest ajakirjadest (TM Eesti v�i Sooma, Autoleht/Za Ruljom) v�i aastak�ikudest (2015, 2016, 2017) leiab m�lema variandi teste ja andmeid.
|
|
|
Lehek�lgi: 1 2 3 |