Lehekülgi: 1 2 3 4 5 |
Timur
klubiliige
Registreerunud 24.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia Combi 1,8T
|
postitati 04.04.07 16:39
|
|
|
Ma kasutan Hella raamita kojamehi. Parem kojamees ei pühi alumist nurka puhtaks. Muidu on enam-vähem normaalsed.
PS. I põlvkonna Octavia-le läheb Hella WB92
|
|
|
Wygla
huviline
Registreerunud 09.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia
|
postitati 05.04.07 08:56
|
|
|
Originaalid ikka ei lähe (ilma raamita ma mõtlen). Ostsin siis Hella omad ära. Esialgu tunduvad täitsa head, v.a. kõrvalistuja poolsel välimine serv
ei lähe vastu klassi, kuna kumerus ilmselt puudu.
|
|
|
pakiruum
huviline
Registreerunud 04.01.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 10.12.08 12:00
|
|
|
Kojamehed
Kojamehed (kummid) päris läbi omadega. Milliseid kojamehi soovitate ja mis nende hinnaklass on?
|
|
|
Puuriit
huviline
Registreerunud 10.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: VW Passat B8 Highline
|
postitati 10.12.08 12:24
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: pakiruum
Kojamehed (kummid) päris läbi omadega. Milliseid kojamehi soovitate ja mis nende hinnaklass on? |
Valeo - hinnaklass umbes 500.-/paar (täpselt ei mäleta). Müüma peaks Autoekspert.
|
|
|
olavikeisei
huviline
Registreerunud 06.10.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 10.12.08 12:45
|
|
|
Tere,
Ise kasutasin eelmine aasta neid VALEO raamita kojamehi ja omast kogemusest ütlen, et sitad on. Kuna raami ei ole, ei vajuta kojamees ühtlaselt vastu
klaasi ning pühib kohati ebaühtlaselt.
Muiud kui huvi siis minu käest saab SWF,VALEO jpt kojamehi soodsa hinnaga
Olavi
tel 5282031
(Varuosad & Tuuning) CARSHOP.EE - Kadaka tee 72B Tallinn tel 5282031 tel 5282032
E-R 10-18 | www.carshop.ee 24H | päringud ja hinnasoovid info@carshop.ee
|
|
|
|
Wygla
huviline
Registreerunud 09.03.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 10.12.08 19:03
|
|
|
Octavia II-l tehase poolt juba raamita kojamehed (ilmselt bosch, hella toodang äkki), et siis oleks vast juba mõtekas esindusest osta originaalid.
Peaks olema sama hinnaga või isegi odavamad kui poes müüdavad (pead ei anna).
|
|
|
wigry
huviline
Registreerunud 24.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia II 1.6 MPI
|
postitati 11.12.08 06:53
|
|
|
Esindusest ostetud originaalid on super head, Ei pea pettuma. Hind ehk kõrge, aga kvaliteet tasemel.
Ülal toodud väide, et raamita kojamees ei hoia ühtlaselt vastu klaasi on puhas vale, sest ilma raamita kojamees peab vabalt olles olema kõver nagu
vibu ning just seetõttu ta hoiabki ennast igas punktis kenasti vastu klaasi. Säästukas müüdavad sirged raamita kojamehed muidugi ei toimi.
Don't let the perfect be the enemy of the good
|
|
|
|
pakiruum
huviline
Registreerunud 04.01.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.12.08 07:08
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Wygla
Octavia II-l tehase poolt juba raamita kojamehed (ilmselt bosch, hella toodang äkki), et siis oleks vast juba mõtekas esindusest osta originaalid.
Peaks olema sama hinnaga või isegi odavamad kui poes müüdavad (pead ei anna). |
Tsitaat: | Algselt postitas: wigry
Ülal toodud väide, et raamita kojamees ei hoia ühtlaselt vastu klaasi on puhas vale, sest ilma raamita kojamees peab vabalt olles olema kõver nagu
vibu ning just seetõttu ta hoiabki ennast igas punktis kenasti vastu klaasi. Säästukas müüdavad sirged raamita kojamehed muidugi ei toimi.
|
Originaalide ja poest ostetu (Bosch) hinnavahe on 200 krooni. Oleks vist pidanud originaalid võtma.
Muideks, parem poolne ots pole ikkagi vastu klaasi. Aga ma arvan, et siin asi pole ostetud kojameestes. Kui mul klaas ära vahetati sain ma nats
halvasti käivad kojamehed kätte ehk ei käinud lõpuni ja alguses olid üldse täiest vastu kere all kinni. Käisin esinduses ja tehti korda aga peale toda
käiku juba originaalidel parem poolne ots ei puutunud klaasi. Vaatame, mida räägitakse. Lihtsalt arvan, et mul kojameeste "rezhiim" paigast ära.
|
|
|
lare
meeskond
Registreerunud 21.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Scout
|
postitati 11.12.08 10:16
|
|
|
Soovitan ka ise originaalkojamehi.
Lisaks aitab muidugi kaasa kojameeste aeg-ajalt puhastamine.Positiivsed kogemused on ka esiklaasi freesitavate puhastussoontega.Lasin need freesida eelmisel autol ja nüüd ka kevadel
olemasolevale autole peale esiklaasi vahetust.
Ma täheldasin,et Octavia 2 kõrvalistujapoolne kojamees kraabib esiklaasi juhi vaateväljas kohas,kus ta niiöelda tagasi hakkab minema.Arvan,et selles
situatsioonis ongi nendest puhastussoontest abi.
Ise olen olude sunnil lasknud iga aasta esiklaasi vahetada ja peale klaasivahetust panen ka kohe uued originaalkojamehed.
|
|
|
jk
klubiliige
Registreerunud 24.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Ural M63 '65, Ocu, Leaf
|
postitati 11.12.08 12:45
|
|
|
Mina paraku oma poolthäält originaalidele ei anna - vaid vähesed kojamehed on nii lühikest aega vastu pidanud hoolimata samasugusest hooldusest ja
kasutamisest. Võrreldes nendega, mis tehasest peal olid, pidasid Auto100 poolt 700 eest pakutud orikad vastu ca 3x vähem aega. Hoolimata teie kõigi
soovitustest katsetan edaspidi alternatiive
|
|
|
|
wigry
huviline
Registreerunud 24.10.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.12.08 13:18
|
|
|
Mina kasutasin autoga ostetud kojamehi kolm aastat (siin teemas varem kirjutatud kommentaar). Kahjuks oli probleemiks see, et lõpuks kraapisid juhi
vaatevälja koleda triibu. Õnneks läks asi kaskoga tasuta vahetusse.
Minul on aga küll kojamehed täielikult vastu klaasi. Võibolla kuivalt nühkides ei pruugi 1 cm paremalt äärest pühkida, kuid kaassõitja vaateväli on
nagunii sodine, kuna kojamehed pühivad nagunii mõlemad ühes suunas. Sellest siis ka paljudel uutel autodel pühivad kojamehed erisuundades, et kogu
klaas maksimaalselt puhas oleks.
|
|
|
|
AzA
huviline
Registreerunud 17.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia II 2.0 TDI
|
postitati 11.12.08 13:28
|
|
|
Minu originaalid pidasid siis 3 aastat vastu.
Nüüd on nad puu taga, st. alla tagasi minnes jätavad kihi läbu peale, millest on raske läbi näha.
Puhastamine aitab täpselt üheks korraks.
Octavia 2 2005 novembris anti võtmed.
Proovisin siis omal nahal järgi.
Esimene sats - automaailmast 160.- komplekt - pühkisid täitsa okeilt, kui välja arvata külmast peast paari triibu jätmine - pede ma ei ole, seega ei
häirinud, aga ......
No kinnitus süsteem on selline pask, et isegi kiirliimiga ei seisnud see lego koos.
Täna soetasin suvalisest selverist hetkeajel 500.- eest paari champione - esialgu on ikka üliedevad võrreldes 3 aastat vana orikatega, aga .... kas ka
3 aastat püsivad?
Ma lasen nendele vanadele nuiadele kummiekspertiisi teha ja nõuan samasuguseid Auto100-st
hannes
|
|
|
|
Rage
klubiliige
Registreerunud 10.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: XF S
|
postitati 11.12.08 13:54
|
|
|
mina püüan kojamehi vahetada kuskil aasta-pooleteist täitumisel, siiani on originaalid väga head olnud.. hind on ka mingi 460 eesti raha... nende
pooleteist aasta jooksul nad teevad siiski akna suht väga puhtaks.. lõpu poole hakkavad lihtsalt kriipse jätma.. puhastamine ei aita...
|
|
|
pakiruum
huviline
Registreerunud 04.01.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.12.08 14:40
|
|
|
Mul pidasid vastu aasta ja põhimõtteliselt kaks kuud. Viimane käik Tartu - Tallinn - Tartu vahel oli õudne. Normaalselt oli näha ainult, kui kojamehed
üleval olid Nii, kui alla läks oli tunne, et vaatan läbi õlle pudeli
seda teed.
|
|
|
diesel
klubiliige
Registreerunud 21.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: traktorid
|
postitati 11.12.08 18:36
|
|
|
targutan pisut ka.
esiteks, kui kojamehed tagasiteel sita laiali määrivad, siis on abiks kui keerate kojamehed teisipidi. igat mudelit ei saa, aga mõnedel õnnestub. asi
selles, et all puhkeasendis seistes on luud koguaeg ühtepidi viltu ja väsib lõpuks ennast kõveraks ja siis pühibki ainult ühele poole. parem siis
määrigu üles tulles ja pühkigu alla minnes.
ja teiseks. tegelikult on kojamehed kindlalt selline kaup, mille puhul ei ole mõtet esinduses müüdavaid asju originaalideks nimetada. väidan enda ja
paljude tuttavate kogemustele tuginedes, et tehases külge pandud luuad on kardinaalselt erinevad neist, mida hiljem järelturule müüakse.
|
|
|
wigry
huviline
Registreerunud 24.10.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.12.08 07:04
|
|
|
Uuematel autodel (nagu seda Octavia 2 on) on luuad jah sellise ühendusega, mis ühest küljest on küll ülimugav käsitseda kuid mis siiski ei luba luuda
teist pidi keerata.
Raamita luudasid küll meil kaubanduses liigub kuid need kõik on lisavarustus vanematele klassikaliste luudadega autodele. Mina ei suutnud poole aasta
eest Octaviale meie kaubandusvõrgust kojamehi leida. Käisin ka mitu Tallinna autokauplust läbi kuid kõikjal olid need luuad klassikalise ühendusega.
Tehase poolt ette nähtud raamita luudadel on aga hoopis teistsugune ühendus. Samas hästi kaval ja selles suhtes olen imetlust avaldanud, et saab nii
lihtsa ja geniaalse kinnitussüsteemi peale tulla
Mina vahetasin oma tehase luuad kah siis välja kui klaasile hakkas jääma püsiv veekiht. Põhjus arvatavasti selles, et kumm kaotab oma elastsuse. Kolm
aastat vana ja uue luua võrdlus ei kannatanud mingit kriitikat, üks oli nagu puuhalg, teine aga ülimalt pehme. Hetkel aastakene Auto100-st ostetud
luudadega sõidetud ja siiani pilt ees selge.
|
|
|
|
odnor
huviline
Registreerunud 10.09.08
Kasutaja on eemal
Auto: Yeti 1,2DSG
|
postitati 12.12.08 07:05
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: diesel
. väidan enda ja paljude tuttavate kogemustele tuginedes, et tehases külge pandud luuad on kardinaalselt erinevad neist, mida hiljem järelturule
müüakse. |
nii ta on ja mitte ainult kojameeste puhul
|
|
|
diesel
klubiliige
Registreerunud 21.11.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.12.08 07:46
|
|
|
veel üks lisamärkus.
kui kellelgi on veel sees nõukogude aegse inimese leiduriverd ja viitsib pisut mängida, siis võib näituseks ööseks autot seisma pannes lasta
kojameestel nõksuke ülespoole liikuda. jäävad siis ööseks teisipidi viltu seisma ja väsivad nö. ühtlasemalt.
vene ajal müüdi mingeid plastmassist rattaid, mis varte külge pandi. need olivad mõeldud hädaabinõuna juhuks kui keegi järjekordselt oli luuad vilusse
pand ja kogemata asja tööle panid, siis ei kriipind klaasi ää varre otsaga. no vot ja siis meil tööjuures oli moes asja ratsida. olenevalt autost tuli
veidi modida, a idee oli taoline, et kui luuad alla läevad, siis see ratas sõitis sobivalt klaasi tihendi pääle ja kergitas luua urvakile. selle idee
oli küll kinnikülmumise vastane, aga küllap toimis ka luua viltuväsimise vältijana.
külmumise teema oli aga see, et vene luuad jäivad sama hästi klaasi külge kui tänapäevased, aga kui hooletult asja sisse lülitasid siis vene omadel
jäi see pühkiv osa klaasi külge ja talla osa koos raamiga nühkis mööda klaasi. küll võttis vanduma. ja asendusluudasid loomulikult polnud kuskilt
saada. (ainult kelleltki salaja laenamine oli abiks) sai isegi pikka aega oma turbiiniga sõidetud nii, et pühkimiseks oligi vaid kummi tald.
krt, olivad ikke ajad küll.
|
|
|
Wygla
huviline
Registreerunud 09.03.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.12.08 08:37
|
|
|
Hella müüb hetkel ka selle uue ühenduse tarvis luudasid ning samuti olen näinud ka Valeo omasid.
|
|
|
Raivo40
huviline
Registreerunud 19.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia I
|
postitati 12.12.08 09:15
|
|
|
Ka Trico on turul juba mõnda aega.
|
|
|
mar
klubiliige
Registreerunud 25.03.07
Kasutaja on eemal
Auto: FL Octavia1.4TSI
|
postitati 12.12.08 23:13
|
|
|
Tehasest olid vist Bosch-id ees.Esimese alla 10C pealt viskas see kriuksumine nii üle,et asemele tulid Championid.Aprillist-okt alguseni umbes olid
orikad.Nüüd aasta möödudes tekkis mõte,et vaja vist jälle vahetada.Võtsin siis seekord Rautakeskost Champi uued ilma raamita harjad(muid vist enmam ei
pakutagi).Siiamaani 5+.Vett läheb 2x vähem,kui vanade harjadega Niipalju
veel,et naise autol sai Valeo harjasid katsetatud.See oli viimane ost selle raha eest.Nood ei kesta ikka midagi
|
|
|
Timur
klubiliige
Registreerunud 24.10.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 13.12.08 16:32
|
|
|
Valeo-d ei kaesta jah hästi. Hella-d lõpetasid ka kuidagi järsku ja kiiresti pühkimise. Viimased 10 kuud kasutan Trico-si ja senini olen väga rahul.
Need kõik siis raamita luuad.
|
|
|
Jaks
huviline
Registreerunud 23.05.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.12.08 12:44
|
|
|
Olen seda teemat siin veidi vaadanud ja omamisi mõtisklenud siin arutatu kohta.
Imelik on lugead, et mõned siin räägivad kojameeste kestvusest aastates
Ise olen siiani aru saanud, et kojamehed kuluvad ikka sõltuvalt läbitud teekonnale ehk siis olenevalt sellest kui palju km ta mööda klaasi on
liikunud.
Ja noh see küll minu arvamus, kuid ma sõidan autoga ikka 30-50 000 km aastas siis ei saa need kojamed kohe kuidagi pidada seal sama kaua kui teisel
kes sõidab kuni 10 000 km aastas.
Seega peaks ikka vaatama nende asjade kestuvsi sõltuvalt läbisõidust
|
|
|
Timur
klubiliige
Registreerunud 24.10.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.12.08 14:49
|
|
|
Kojamehe vastupidavus ei sõltu ainult läbisõidust. Loeb ka see kuidas sa neid kasutad. Kui nendega porist klaasi ja jääd kratsida, siis ei tule see
kindlasti kojameeste elueale kasuks.
|
|
|
diesel
klubiliige
Registreerunud 21.11.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.12.08 15:44
|
|
|
nendega mis tehasest ees olid sõitsin tublisti üle saja tuhande. viimasel ajal siis igasugu kallimate luudadega 40-50 kiloversta. ja vahel pruugitud
ka paarikümnekrooniseid luudasid ja nendega võib ka julgelt 10 kiloversta lasta.
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 4 5 |