Lehekülgi: 1 2 |
Maitz
huviline
Registreerunud 24.09.07
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia RS TDI
|
postitati 24.09.07 18:34
|
|
|
Kas keegi omab 2,0 TDI Octavia RS-i?
Tahaks teada siis kuidas auto on, mis muljed on jäänud.
|
|
|
morden
meeskond
Registreerunud 04.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: Skoda Superb 1,9td 96kW 05.a.
|
postitati 24.09.07 20:16
|
|
|
Minul on selline isend ja ma olen väga rahul. Aga ma alles ka künnan esimest 3k km
RRRRRRRs
|
|
|
|
Maitz
huviline
Registreerunud 24.09.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.09.07 03:48
|
|
|
Kuidas müratase salongis on räägitakse,et suur.
Ja kõigetähtsa,kas kütusekulu vastab tehase andmetele
|
|
|
might
huviline
Registreerunud 21.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia II RS 2,0 TDI DPF
|
postitati 25.09.07 06:39
|
|
|
Minul ka sihuke haruldane pill igapäevaseks liikumiseks ja juba üle 20k maha sõidetud.
Huvitav, kes need sest müratasemest teavad rääkida, kui mu arust on TDI RSe ainult vast ühe käe sõrmede jagu sõitmas
Aga müra on loomulikult- samas ei usu, et see mootori osast niivõrd erineva oleks kui tava TDI-l. Pigem tuleb müra rehvidest ja velgedest ja muidu
nigelavõitu isolatsioonist.
Kütusega on nii, et eks ta sellise mootori kohta ikka vähe võtab küll, kuid kas nüüd nii vähe kui tehas ette annab
(mu eelmine auto oli 1,6 bensiin ja võttis umbes liitri sajale rohkem).
Otse paaki valamise järgi ei ole kulu mõõtnud, kuid kompuutri järgi on keskmine jäänud vast ikka alla 7l (olulise osas on siiski sõit tallinnas ja
suunal hommik Jüri-TLN ning õhtal vastupidi). Just nüüd reede õhtul Jürist Puurmani sillani mööda tartu mnt-d vaatasin, et näitas keskmiseks 4,9l ja
keskmine kiirus 91. Seega tõesti, kui sõita sujuvalt 90ga, möödasõite tegemata võiks vist kompuurti järgi ideaaloludes isegi selle 4,5 kätte saada,
kuid ega see nüüd mingi eesmärk ei ole.
|
|
|
Garfield
huviline
Registreerunud 14.09.07
Kasutaja on eemal
Auto: Golf IV TDI 1.9
|
postitati 25.09.07 09:16
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: might
Aga müra on loomulikult- samas ei usu, et see mootori osast niivõrd erineva oleks kui tava TDI-l. Pigem tuleb müra rehvidest ja velgedest ja muidu
nigelavõitu isolatsioonist. |
Üldiselt on VW kontserni TDI PD mootorid üsna lärmakad. Natuke rohkem häirib see tühikäigu "traktorhääl", sest sõidu peal minu arvates nii hull ei
olegi.
Ennast huvitaks ka võrdlus Octavia II RS TDI vs. Golf V GT TDI (sama mootoriga) just heliisolatsiooni osas. Aga Saksa-Auto Golf GT TDI-d proovisõiduks
ei paku, laos olid mõned masinad küll olemas ja ootamas omanikku.
Selline küsimus veel Octavia RS TDI omanikele - tehasest on vist 17" ratas all, kas 16" ka mahub?
|
|
|
Maitz
huviline
Registreerunud 24.09.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.09.07 18:03
|
|
|
Aga kas tal on mootori põhjakte(Karterikaitse) ka olemas standardis muidu
|
|
|
morden
meeskond
Registreerunud 04.11.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.09.07 19:57
|
|
|
Kuna istusin 1,9tdi masinast 2,0 RS siis võin öelda et ikka müra tase nende mootorite vahel on nagu öö ja päev. 1,9 tegi ikka tõsist diisli häält, aga
2,0 on kõvasti vaiksem. Kahjuks pean ütlema et olen päris tuima kõrvaga ja mingit suurt müra/vuhinat ei tuulest ega rehvidest ma ei kuule või ei oska
tähele panna. On olemas kogemus, et ratta poldid olid juba päris lahti ( kivi rataste vahetajate pihta ) enne kui ma seda üldse kuulma hakkasin.
Seega olen päris " lootusetu" juhtum. Ja kütusekulu õigsust ma oma masinal küll kinnitada ei saa - lihtsalt sõidan alles mootorit sisse.
16" velg ongi väikseim mis sinna üldse alla mahub - esimene piduriketas nii suur, et piduri suport ei lase väiksemat velge alla mahutada.
Edasininfo aja jooksul
RRRRRRRs
|
|
|
|
might
huviline
Registreerunud 21.02.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.09.07 05:56
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Maitz
Aga kas tal on mootori põhjakte(Karterikaitse) ka olemas standardis muidu |
Mingi tolmu kaitse seal all vist ikka on aga no vaevalt see nüüd karterit kaitseb
Aga siia maani pole õnneks väga põhja pidanud kraapima, kuigi paar korda metsas väga kahtlastest juurikatest üle sõitnud.
Müra sõltub palju ka rehvide rõhust. Vähemalt minu tähelepanek on olnud selline, et tehase soovitud 2,1 on küll vaiksem aga esimesed rehvid näevad
suht tühjad välja. Kõrgema rõhuga jälle müra suurem.
|
|
|
reFFLex
moderaator
Registreerunud 05.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: Kodiaq 2.0TDI 2017
|
postitati 26.09.07 06:55
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: might
Müra sõltub palju ka rehvide rõhust. Vähemalt minu tähelepanek on olnud selline, et tehase soovitud 2,1 on küll vaiksem aga esimesed rehvid näevad
suht tühjad välja. Kõrgema rõhuga jälle müra suurem. |
Mina viskan omast sellesuvisest kogemusest välja teesi, et müra salongis sõltub rehvi laiusest ja ilmselt margist/valmistajast
Nimelt 16-tolliste 205/55 Bridgestone Turanza rehvidega varustet velgede asendamine 18-tolliste velgedega, millel ees peal Pirelli P-Zero Rosso ja
taga Michelin Pilot Sport PS2 mõõdus 235/40 tekitas salongi märgatavalt vaiksema, kumedama-tummisema müra, kui originaalis tehasest kaasapandud
ratastega.
OLULISELT vaiksem on - varasemalt oli tavalise karedusega teekattel sumin-mürin selgelt salongi kuulda, nüüd aga praktiliselt mitte midagi ei kuule.
Ainult hästi jämedateraline teekate tekitab mürinat.
Rõhk mul rehvides selline, nagu olema peab.
|
|
|
Garfield
huviline
Registreerunud 14.09.07
Kasutaja on eemal
Auto: Golf IV TDI 1.9
|
postitati 26.09.07 08:08
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: morden16" velg ongi väikseim mis sinna üldse alla mahub - esimene piduriketas nii suur, et piduri
suport ei lase väiksemat velge alla mahutada. |
See on positiivne, siis saab talvel kasutada 16" ratast.
|
|
|
diesel
klubiliige
Registreerunud 21.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: traktorid
|
postitati 26.09.07 09:10
|
|
|
uuest octaviast ei tea, aga vanemal versioonil (lare eelmine masin) õnnestus peale paljude velgede proovimist leida ka ühed 15 tollised, mis piduri
ümmer mahtusivad.
|
|
|
whiteRS
huviline
Registreerunud 26.09.07
Kasutaja on eemal
Auto: Kodiaq Sportline 2.0TSI, Octavia Combi 1.8 TSI (III)
|
postitati 26.09.07 10:38
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: morden
Minul on selline isend ja ma olen väga rahul. Aga ma alles ka künnan esimest 3k km |
Kuna masina kätte said? Ja kas tal on multifunktsionaalne rool?
|
|
|
Rage
klubiliige
Registreerunud 10.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: XF S
|
postitati 26.09.07 12:19
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: whiteRS
Minul on selline isend ja ma olen väga rahul. Aga ma alles ka künnan esimest 3k km | Kuna masina kätte said? Ja kas tal on
multifunktsionaalne rool? | kas RSile üldse sai multifunktsionaalset rooli? imho see kolme kodaraga sportrool seda ei toetanudki..
millest on iseenesest kahju...
|
|
|
reFFLex
moderaator
Registreerunud 05.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: Kodiaq 2.0TDI 2017
|
postitati 26.09.07 12:48
|
|
|
Minul on selline isend ja ma olen väga rahul. Aga ma alles ka künnan esimest 3k km |
Kuna masina kätte said? Ja kas tal on multifunktsionaalne rool? |
Multifunktsionaalset rooli tänasel päeval vähemasti RS-ile ei saa, lähtuvalt Auto100 kodulehel toodud infost.
Krt, IMHO võiks see 3-kodaraline kaa multifunkz olla, nagu VW-del. Nägin kunagi saksakeelses skodafoorumis, et üks vennike oli omale pääle aretand VW
Golfi 3-kodaraga m-f rooli. Ei viitsind lugeda, et kas ta ka kõik need nupukesed töösse sai vai mette...
|
|
|
whiteRS
huviline
Registreerunud 26.09.07
Kasutaja on eemal
Auto: Kodiaq Sportline 2.0TSI, Octavia Combi 1.8 TSI (III)
|
postitati 26.09.07 12:55
|
|
|
Kui ma seal proovisõidul käisin eelmisel nädalal, siis müügiinimene ütles, et uutel RS-idel peaks MF rool olema. Võibolla ajas sassi midagi siis.
Just rääkisin müügiinimesega telefonis. Ikka pole seda MF rooli RS-ile, aga mind see väga ei huvita ka. Pisiasi.
|
|
|
Maitz
huviline
Registreerunud 24.09.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.09.07 18:20
|
|
|
Endal ka plaanis selline soetada,sellepärast ka väike uuring,muidu kõik selle autopidajad rahul,mingeid suuri vigu ple ilmnenud
|
|
|
morden
meeskond
Registreerunud 04.11.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.09.07 18:25
|
|
|
Kuna masina kätte said? Ja kas tal on multifunktsionaalne rool? |
Masin käes alates 22.08 MF rooli pole ja puudust ei tunne. ma isegi ei uurinud kas seda on võimalik juurde tellida.
RRRRRRRs
|
|
|
|
lare
meeskond
Registreerunud 21.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Scout
|
postitati 26.09.07 18:27
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Maitz
Endal ka plaanis selline soetada,sellepärast ka väike uuring,muidu kõik selle autopidajad rahul,mingeid suuri vigu ple ilmnenud |
Niipalju,kui mina RSi omanikke tean,on kõigil lai naeratus näol.
|
|
|
Maitz
huviline
Registreerunud 24.09.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.09.07 18:32
|
|
|
No turbobensukate omanikel kindlasti naeratus näol,aga mul just suurem huvi naftapressi vastu
|
|
|
morden
meeskond
Registreerunud 04.11.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.09.07 19:59
|
|
|
Maitz sinu küsimus on väga hästi ajastatud. Võin kinnitada, et ka naftapress toob naeru näole. Ütleme, et orienteeruvalt 200 - 300 meetrit (teine kord
mõõdan täpselt ära) kiirendusel ei jäänud naftapress mingil määral alla turbobensukale. Ei taha nüüd just kiidelda aga endal oli küll tunne et
esimesed hetked vedas naftapress ennast isegi paremini paigalt minema. Kindlalt väita ei saa, kuna keegi ei kinnita autode ühe aegset liikuma
hakkamist. seega see rohkem minu ego upitamiseks. Loodan et ka kaaskiirendaja avaldab oma arvamust varsti
RRRRRRRs
|
|
|
|
lare
meeskond
Registreerunud 21.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Scout
|
postitati 26.09.07 20:18
|
|
|
morden sättis jah oma punase mürsu minu kollase kõrvale Tammsaare tee valgusfoori punase tule roheliseks süttimise ootusel.Vasakul
õlal olev väike sarvedega "mina" sööstis sellel hetkel sellele valge rõngaga teispoolsusele väikse vopsu.Sai siis jah hetkeliselt dubleeritud ametlikku lubatud kiirust (vitsa meile).
Kommenteeriks niipalju,et RS TDI ei jää kiirendades sugugi bensiinimotoga variandile alla.
|
|
|
Valts
klubiliige
Registreerunud 31.01.06
Kasutaja on eemal
Auto: Ford Mondeo 1,8 tdci
|
postitati 27.09.07 05:06
|
|
|
No oota, las morden sõidab omal mootori lahti...
|
|
|
might
huviline
Registreerunud 21.02.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.09.07 06:22
|
|
|
kiirendus muidugi hea nii sõidetud kui sõitmata mootoriga
see tähtandab ka seda, et käike tuleb võrdlemisi kiires rütmis vahetada.
Sõitmiseks on auto väga sobilik, ummikutes seismiseks võiks aga valida midagi muud, vähemasti automaadi.
|
|
|
tsekkar
huviline
Registreerunud 08.08.06
Kasutaja on eemal
Auto: O3 4x4 black
|
postitati 27.09.07 06:42
|
|
|
Küsimus teadjatele, kas RS-i (diisel+bensukas) ka kunagi DSG kastiga varustatakse?
|
|
|
Rage
klubiliige
Registreerunud 10.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: XF S
|
postitati 27.09.07 06:44
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: lare
Niipalju,kui mina RSi omanikke tean,on kõigil lai naeratus näol.
| you got that right
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 |