Lehekülgi: 1 2 |
Marek001
huviline
Registreerunud 19.10.08
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia II HB L&K 2.0 TDI
|
postitati 31.01.16 19:23
|
|
|
Superbi ostusoov
Tere
Kes oskab nõu anda
Mõtted liiguvad diisel Superbi poole. 2010a. ja ülespoole aga mootoreid on erinevaid:
1.6 77kW
2.0 103kW
2.0 125kW
See 1.6 77kW on vist suhteliselt kohvi?
Mis mootor on kõige töökindlam? ja kas mõistlik manuaal või automaat kastiga?
Mida üldse peaks luubi alla võtma valides superbi?
Tänud vastamast!
|
|
|
mein
huviline
Registreerunud 26.11.14
Kasutaja on eemal
Auto: Skoda Rapid
|
postitati 01.02.16 05:08
|
|
|
Mu Rapid-il on see 1,6 77kW mootor. Töötab hästi, õli ei söö, öko ka. Aga Superb-i liigutamiseks oleks ta vist nõrk. Üldiselt kasutatud auto ostmisel
võiks teada tema ajalugu. Et ei oleks kuskil uppund, või kolmest kokku keevitatud. Kaval oleks silmata ka lisade listi. Uuena on plangu ja kõigi
lisadega auto hinnavahe 2x. Kasutatuna aga ehk paar kilo euri, kui sedagi.
|
|
|
Enrico
klubiliige
Registreerunud 29.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: Skoda Superb Sportline
|
postitati 01.02.16 09:17
|
|
|
Mu endine Skoda oli diisel Superb universaal kerega ja seda liigutas mootor 2.0 125kW.
Väga rahul olin selle jõudluse ja kütuse kulu suhtega. Julgen soovitada.
www.golfikaubad.ee
|
|
|
|
Suslik
klubiliige
Registreerunud 07.09.08
Kasutaja on eemal
Auto: Seat Ateca 1.0TSI, Caddy Maxi 1.6TDI
|
postitati 01.02.16 10:19
|
|
|
103kw CR-mootoriga on väga ok valik. 103 ja 125kw peaks pmst samad mootorid olema. 125 on äkiline, kuid ega see 103 ka mingi võrr ole. Mõistlik on
manuaal, mis pommikindel, kuid automaat taas väga mugav. Ostes tasuks veenduda kahemassilise hooratta korrasolekus ja automaadi puhul kogu käigukasti
toimimises. Kasti remont pole just odav ja paljudel need lagunevad. Diislitel natuke probleeme mootori soojaks saamisega ja kui sõidetakse pidevalt
lühikesi otsi, siis tekib mootorisse kergesti kondents. Tasub õlikork maha keerata ja vaadata, et see altpoolt väga limane poleks. Muidu aga tegemist
üllatavalt töökindla autoga. Enda Superbil on ainukesteks enda poolt vahetatud asjadeks olnud piduriklotsid ja turbo lõdvik. Läbisõit 180 tuhat, muidu
aga hooldused ainukesed väljaminekud olnud.
|
|
|
|
jorx420
huviline
Registreerunud 07.04.14
Kasutaja on eemal
Auto: Skoda superb 3.6 4x4
|
postitati 01.02.16 18:05
|
|
|
Mina muidugi soovitaks 3.6 -st mootorit. Pole turbosi. Puhas ja töökindel mootor.
Enda masin mis hetkel küll müügis ,tehtud kõik asjad Esinduses ja ei ole olnud miskeid probleeme.
Edasi liigub 4x4 3.6 väga kenasti.
Paaril tuttaval 2.0 Disla ,liiguvad needki edasi. kuigi probleemide kohta nende kohta väga ei tea kosta.
|
|
|
M.Jaaska
huviline
Registreerunud 13.01.14
Kasutaja on eemal
Auto: Välismaa auto
|
postitati 01.02.16 18:27
|
|
|
Võrreldamatud autod. Ühel lased jala sirgeks on kütusekulu 25/100 teisel 12.5/100.
Ilma turbota võib ta olla kuid FSI on ta siiski ja klappide tahmumine on ikka teemas, seega nii pommikinflaks ma teda ei peaks. Endal oli lühikest
aega 3.2 sõsarmudeli peal ja lahe ikka on. Samuti sõitnud 3.6ga väga lahe oli kuid kuna olen harjunud madala küttekulu ja suure väändega siis polnud
see päris mulle. Läks ära tuttavale, kellel väikesed otsad ja unistustr auto ka mingilmääral
|
|
|
|
jorx420
huviline
Registreerunud 07.04.14
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.02.16 18:43
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: M.Jaaska
Võrreldamatud autod. Ühel lased jala sirgeks on kütusekulu 25/100 teisel 12.5/100.
Ilma turbota võib ta olla kuid FSI on ta siiski ja klappide tahmumine on ikka teemas, seega nii pommikinflaks ma teda ei peaks. Endal oli lühikest
aega 3.2 sõsarmudeli peal ja lahe ikka on. Samuti sõitnud 3.6ga väga lahe oli kuid kuna olen harjunud madala küttekulu ja suure väändega siis polnud
see päris mulle. Läks ära tuttavale, kellel väikesed otsad ja unistustr auto ka mingilmääral |
Kuidas sa suutsid saada 25/100 ? Sellisel kuluga said sõita siis ühe paagiga 300 km ?!
Kui võrrelda turbodatud masinat ja ilma turbota siis ma ikkagi pean rohkem kindlamaks ilma turbota masinat.
See muidugi minu arvamus asjale
|
|
|
Suslik
klubiliige
Registreerunud 07.09.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.02.16 19:07
|
|
|
Teema algataja vist nagu otsustas ära, et diislit tahab, mis on ka tegelikult ainuõige valik. Bensiiniga pestakse pintsleid ja niidetakse muru.
|
|
|
|
jorx420
huviline
Registreerunud 07.04.14
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.02.16 19:12
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Suslik
Bensiiniga pestakse pintsleid ja niidetakse muru. |
Muna või kana jutukene...
|
|
|
Suuster
huviline
Registreerunud 01.02.16
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.02.16 20:52
|
|
|
125kW
Mina oman 2.0L ja 125kW diislit. Nüüdseks olen sõitnud aasta. Olen auto teine omanik ja läbisõit on 360 tuhat. Sain saksast Skoda esinduse ajaloo ka
autole ja seal pole midagi kirjas, mis viitaks mootoris tehtud töödele. Mul käib nagu kell, hooratta häält pole kuulda (pole ka vahetatud). Ise
vahetasin ära õlipumba kuuskandi, mis nendel mootoritel on tüüpviga, kuid seda ka siis, kui hooratas on läbi (siis hakkab kante kulutama). Hooratas ei
maksa enam midagi (võrreldes paariaasta tagusega) ja kuuskant ise on mingisugune 5 eurot + hermets karterile. Vahetus imelihtne. Uuematel CR diislitel
kardetakse pihusti vigu, kuid korralik kütus ja õigel ajal õli ja küttefiltri vahetus garanteerivad veatu mootoritöö.
Varuosad on Skodal odavad (võrreldes VW või Audiga).
Minu autol on küttekulu keskmiselt 6,3L/100km...70% on linas ja 30% maanteel. parema jala põlvel on ka muidugi midagi viga....jalg on gaasi peal sirge
enamus ajast.
Aga jah, bensu pealt käivad need kuramuse lehepuhurid ja muud rollerid....diislis peitub ikkagi jõud...kiidan valikut (Y)
|
|
|
Rahusoov
huviline
Registreerunud 01.02.16
Kasutaja on eemal
Auto: Skoda Superb II TDI
|
postitati 02.02.16 06:41
|
|
|
Valisin hiljuti ka endale Superbi, mootoriks on 2.0 103kw cr. Sõitnud sellega küll ainult 3000km veel, aga esmamulje on väga hea. Isegi kiirendus on
täieti rahuldav selle 2.0 diisli kohta. Hetkel veel muresid pole olnud. Kuid küsiks Suusterilt, et mis põhjusel õlipumba kuuskandi ära vahetasid? Kas
igaks juhuks või teatas auto ka mingit viga? Mis kilometraasil sa selle vahetasid ja kas oli ka kulumisjälge?
|
|
|
taneltag
huviline
Registreerunud 21.05.12
Kasutaja on eemal
Auto: Seat Leon Cupra280, 2014
|
postitati 02.02.16 07:45
|
|
|
Tsitaat: | Aga jah, bensu pealt käivad need kuramuse lehepuhurid ja muud rollerid....diislis peitub ikkagi jõud...kiidan valikut (Y)
|
Kui pole ise omanud ja proovind uuema aja bensukaid siis ei ole mõtet tühju sõnu tuulde loopida. Ärge kalduge teemast kõrvale. Millegipärast on need
lehepuhurid maru kärmed tänapäeval.
See selleks, ostjal soovitav lihtsalt konkreetse auto seisukorda jälgida/hinnata, lasta kontrollida, kui ise ei tea mida vaadata. Üldiselt peaks
superbi teine põlvkond olema küllaltki vastupidav.
|
|
|
Enrico
klubiliige
Registreerunud 29.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: Skoda Superb Sportline
|
|
hulgus
huviline
Registreerunud 22.12.15
Kasutaja on eemal
Auto: Skoda Octavia "L&K" 1,8 TSI (2011) FL
|
postitati 02.02.16 10:44
|
|
|
Tsitaat: |
Aga jah, bensu pealt käivad need kuramuse lehepuhurid ja muud rollerid....diislis peitub ikkagi jõud...kiidan valikut (Y) |
Selle ütluse peale tuli üks naljakas lugu meelde-paganama kahju, et pilti ei jõudnud teha. Helsingis bussiroolis olles oli juhus kus hommikuse
tipptunni ajal üks Eesti numbriga Passat keset ristmikku ää oli koolend. No sellest polekski midagi olnud-ikka juhtub aga antud juhul oli taga akna
peal suur kleeps "Bensiiniga pestakse pintsleid-diislis peitub jõud" ja neli ehitusriietes kalevipoega tagant lükkamas... Krt, sai ikka hea kõhutäie
naerda ja siis sain ma ka tegelt aru missugune "jõud" diislis peitub
|
|
|
Suslik
klubiliige
Registreerunud 07.09.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.02.16 11:07
|
|
|
Katki lähevad ka bentsukad ja võibolla oli passatil just käigukast otsad andnud. See selleks. Vahepeal võiks visata pilgu teemaalgataja postitusele.
Kui see läbi lugeda korra ja teist, ning kolmandat korda ka, siis peaks selge olema, miks bensiinifänne eemale aetakse. Põhjus lihtne, küsiti
konkreetselt diiselmootorite kohta.
|
|
|
|
hulgus
huviline
Registreerunud 22.12.15
Kasutaja on eemal
Auto: Skoda Octavia "L&K" 1,8 TSI (2011) FL
|
postitati 02.02.16 11:31
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Suslik
Teema algataja vist nagu otsustas ära, et diislit tahab, mis on ka tegelikult ainuõige valik. Bensiiniga pestakse pintsleid ja niidetakse muru. |
Kas mitte see postitus ei tõmmanudki käima igipõlist ja aegumatut vaidlust diisel vs. bens-eriti selle postituse teine pool? Ja kuidas saab keegi öelda, et diisel on ainuõige valik?! See ikka oleneb
eelkõige "usust", mõningal määral rahakoti paksusest ja ka sellest kus ja kui pikki vahemaid sõidetakse. Kui ntx. konkreetselt mina sõidan
Mägi-Eesti väikelinnas max. 10 km päevas ja kord kuus ehk tuleb vähe pikem ots (150km) siis kindlasti ei saa diisel olla ainuõige valik-ei tule sealt
miskit kokkuhoidu ega ökot. Aga kuna on näha, et teema-algatajal ka eelmine masin diisel olnud siis selge miks inimene uurib diislite kohta. Ning
keegi pole ju hakanudki ajama, et a`la "ära diislit osta-osta bensukas"-igaühele oma. PEACE!
|
|
|
Ranx
huviline
Registreerunud 02.01.14
Kasutaja on eemal
Auto: S audi, RS skoda,Allroad
|
postitati 02.02.16 14:58
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Rahusoov
Valisin hiljuti ka endale Superbi, mootoriks on 2.0 103kw cr. Sõitnud sellega küll ainult 3000km veel, aga esmamulje on väga hea. Isegi kiirendus on
täieti rahuldav selle 2.0 diisli kohta. Hetkel veel muresid pole olnud. Kuid küsiks Suusterilt, et mis põhjusel õlipumba kuuskandi ära vahetasid? Kas
igaks juhuks või teatas auto ka mingit viga? Mis kilometraasil sa selle vahetasid ja kas oli ka kulumisjälge? |
Kuuskant võllil kuluvad pikapeale kandid ümmarguseks ,ning umbes 250-300 tuhande juures kipub see lõpp tulema ning õlipump jääb seega kuivale .
Kui sa õlitule süttides ise hetkega mootorit välja ei sureta siis lõpeb see mootori remondi ,või tihti ka mootori vahetusega.
|
|
|
Suuster
huviline
Registreerunud 01.02.16
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.02.16 17:33
|
|
|
No minul oli kuuskant sees olnud 331 tuhat ja kulumine oli suhteliselt minimaalne. 50k olek veel julgend lasta, siis oleks kripeldama hakanud. Ja
Skodal lööb õlitule pöördel põlema (üle 3000 oli vist) kui midagi viga on. Niiet probleemi ennetamiseks vahetan mina edaspidi iga 50k järel ja siis
saab ka öelda, kas raske jalg sitt suusailm ka sellele kuuskandile mingisuguse jäljendi teeb
|
|
|
Marek001
huviline
Registreerunud 19.10.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.02.16 13:06
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Suuster
No minul oli kuuskant sees olnud 331 tuhat ja kulumine oli suhteliselt minimaalne. 50k olek veel julgend lasta, siis oleks kripeldama hakanud. Ja
Skodal lööb õlitule pöördel põlema (üle 3000 oli vist) kui midagi viga on. Niiet probleemi ennetamiseks vahetan mina edaspidi iga 50k järel ja siis
saab ka öelda, kas raske jalg sitt suusailm ka sellele kuuskandile mingisuguse jäljendi teeb |
Kui keeruline selle kuuskandi vahetuse protsess on?
|
|
|
Suuster
huviline
Registreerunud 01.02.16
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.02.16 16:32
|
|
|
Kui lühidalt kokku võtta: imelihtne...1,5 tundi tööd koos õli vahetusega
|
|
|
Ranx
huviline
Registreerunud 02.01.14
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.02.16 11:36
|
|
|
On olemas ka 2 erineva mootori tähisega 2.0 tdi mootorit millel seda võlli kulumise viga ei esine ,kahjuks peast ei mäleta mis need mootori tähed
olid.
|
|
|
Rahusoov
huviline
Registreerunud 01.02.16
Kasutaja on eemal
Auto: Skoda Superb II TDI
|
postitati 05.02.16 06:29
|
|
|
Teab keegi, mis täpsemalt on 2.0 103kw ja 125 kw mootori vahe?
|
|
|
reverse
huviline
Registreerunud 20.07.12
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia vRS CR TDI DSG
|
postitati 05.02.16 08:13
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Rahusoov
Teab keegi, mis täpsemalt on 2.0 103kw ja 125 kw mootori vahe? |
Kui kunagi ammu otsisin netist infot selle kohta siis selgus, et 125kw mootoril on teised pihustid ja ka teine turbo. Kuigi jutt käis tolles foorumis
Audidest mis toodetud austraalia turu jaoks. Ja no tarkvara ka muidugi.
www.sadulsepp.ee
|
|
|
|
Ranx
huviline
Registreerunud 02.01.14
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.02.16 10:16
|
|
|
Vähemalt esimestel 125 kw pumppihustiga mootoritel olid hitachi pihustid ,mis ei hiilanud oma vastupidavusega ja neid oli ikka kogu maailm täis.
Mina soovitaks võimalusel valida common rail ,mitte pumppihustitega mootor .
|
|
|
Marek001
huviline
Registreerunud 19.10.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.02.16 13:39
|
|
|
Võib olla tobe küsimus,
kas superbidel on kõik mootorid alates 2010a. common rail? või kuidas vahet teha milline on ja milline mitte?
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 |