Foorum Kodulehekülg Eesti Skoda Klubi

Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: Sinu auto DSG kast (Vastuseid: 28 | Vaatamisi: 22420)
mil
huviline

Registreerunud 21.06.13

Kasutaja on eemal

Auto: Octavia 1.8TSI 4x4

postitati 05.12.13 13:35 Tsiteeri
Sinu auto DSG kast

Huvi pärast küsin, et kas teie dsg'd vahetavad käike veatult? Mind ennast häirib oma kasti puhul kohati üsna tugevad nõksatused (juskui lastaks sidurit liiga järsku lahti vms). A100 on asja kaenud, meistri sõidul viga ei esinenud, veakoode pole ja nende sõnutsi ei saagi DSG-lt automaatkastile omast sujuvust oodata.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Enrico
klubiliige

Registreerunud 29.03.06

Kasutaja on eemal

Auto: Skoda Superb Sportline

postitati 05.12.13 14:01 Tsiteeri

Minul on juba teine DSG kastiga auto kasutusel ja mõlemad toimisid/vad sujuvalt.
Ühte panin küll oma Octavial tähele, et mõneti kirjeldatuga sarnane märkamatuks jääv tõmblemine tekkis enne korralist hooldust kui tehti kastis õlivahetus. Pärast seda vahetas käike jälle sujuvalt. Äkki on õli must või hoopis väheks jäänud?
Kui aga tegemist nn. kuiva kastiga, siis ei oska aravata põhjust.

www.golfikaubad.ee
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
M8DSwordfish
klubiliige

Registreerunud 10.05.10

Kasutaja on eemal

Auto: Kodiaq Sportline’20, Kodiaq RS ‘23, Rapid Spaceback '14.

postitati 05.12.13 14:31 Tsiteeri

Neljas DSG kastiga auto järjest (kolm 6-se kastiga ja üks 7-se kastiga) ja mingit tõmblemist ei ole esinenud. Kõige esimesel (Seat Leon FR) läks elektroonikaplokk niiskusega hapuks ja tehas vahetas selle välja, Octavia RS-il ja praegustel sõiduriistadel ei ole mingeid jamasid olnud....

rstdi
huviline

Registreerunud 05.01.07

Kasutaja on eemal

Auto: RS TFSI dsg O2 11, Cupra ST 300 4drive 17

postitati 05.12.13 14:45 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: mil
Huvi pärast küsin, et kas teie dsg'd vahetavad käike veatult? Mind ennast häirib oma kasti puhul kohati üsna tugevad nõksatused (juskui lastaks sidurit liiga järsku lahti vms). A100 on asja kaenud, meistri sõidul viga ei esinenud, veakoode pole ja nende sõnutsi ei saagi DSG-lt automaatkastile omast sujuvust oodata.

Mis kast sul on? 6ne või 7ne?
Kui on 6ne kas siis õli on ikka kastil vahetatud?
Mis käikudel sul see juhtub?
Sõbra näitel taaskord: temal DSG kast (7ne) ka jõnksutas ja hakkas libistama lõpuks hoopis. Vahetati mõlemad sidurid ringi, elektroonika oli ok.
Endal kasutada 6ne ja 7ne (audi quattrol, ei ole sama mis skoda 7ne kast), vahest mitte väga sujuvat vahetus ikka esineb, kuid mitte kordagi sellist, et seda saaks nimeta ebameeldivaks.

diesel
klubiliige

Registreerunud 21.11.05

Kasutaja on eemal

Auto: traktorid

postitati 05.12.13 18:39 Tsiteeri

neljas dsg järjest? pagan, need tulid ju vähem kui kümme aastat tagasi. kas autod on nii kehvad, et peab ühtevalu vahetama?
minu ocu on tubli 15 vana ja kuskilt otsast ei teki veel mõtet väljavahetamise suunas.

Bobik
huviline

Registreerunud 13.10.08

Kasutaja on eemal

Auto: Octavia III FL Elegance+

postitati 05.12.13 21:36 Tsiteeri

Minu kast on algusest saati teinud jõnksu siis, kui ülivähe gaasi annan ja toimub üleminek teiselt kolmandale. Siis kipub paigalt rohkem kihutama kui eeldaks. Käiguvahetuse sujuvus tavakasutusel on nagu siid.

Ahjah, talvel külma mootoriga on veits uimasem jah, aga olen tihe Webasto kasutaja ja selles suurt miinust ei näe. Miinus kahekümnega olen ise ka veidi tardunud...

mil
huviline

Registreerunud 21.06.13

Kasutaja on eemal

postitati 06.12.13 06:51 Tsiteeri

Minul on 7ne kuiv kast ja sellist ebameeldivat käiguvahetust teeb see kast kuskil 4,5 üles vahetamisel. Tunde järgi lihtsalt karmi sidurimängu kui ka libistamist ... juskui gaasi andes hoiaks sidurit kuskil pooles vinnas ja siis laseb ta kiiresti lahti ( tunda on, et pöördeid justkui on, aga jõud ei tule taha)

M8DSwordfish
klubiliige

Registreerunud 10.05.10

Kasutaja on eemal

Auto: Kodiaq Sportline’20, Kodiaq RS ‘23, Rapid Spaceback '14.

postitati 06.12.13 07:59 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: diesel
neljas dsg järjest? pagan, need tulid ju vähem kui kümme aastat tagasi. kas autod on nii kehvad, et peab ühtevalu vahetama?
minu ocu on tubli 15 vana ja kuskilt otsast ei teki veel mõtet väljavahetamise suunas.

Ega nad siis kehvad ei pea olema, kolm nendest on tööautod, millest mainitud Seat sai vahetatud kasuliku tehinguga Octavia vastu, mis oma aja auga välja teenis ja praegu mu vanemat poega teenib. Profiilis olev VW CC on napp 3 nädalat vana ja 1500 km läbi sõitnud, ja teine profiilis olev VW Tiguan on isiklik auto mis tänaseks aasta vana ja umbes 15000 läbi sõitnud... nii, et kõik DSG-d ilusti rivis. Ajaliselt siis umbes 7 aastakest DSG-dega sõidetud.
No disrespect, aga 15 aastat vana autot ongi natuke raskem välja vahetada... samuti on mõtlemisviisid pisut erinevad. :)

reverse
huviline

Registreerunud 20.07.12

Kasutaja on eemal

Auto: Octavia vRS CR TDI DSG

postitati 06.12.13 09:04 Tsiteeri

DSG on ka mul sujuv, ütleme nii, et numbrid vahtuvad tablool ja see on pea ainuke indikaator, et käigud on vahetatud. Seda nii manuaal kui Drive reziimis. Sporti ei kasuta, kuna diisli pöördesse ajamisest pole just eriti suurt kasu :)

www.sadulsepp.ee
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
rstdi
huviline

Registreerunud 05.01.07

Kasutaja on eemal

postitati 06.12.13 12:34 Tsiteeri

Tsitaat:
Minul on 7ne kuiv kast ja sellist ebameeldivat käiguvahetust teeb see kast kuskil 4,5 üles vahetamisel. Tunde järgi lihtsalt karmi sidurimängu kui ka libistamist ... juskui gaasi andes hoiaks sidurit kuskil pooles vinnas ja siis laseb ta kiiresti lahti ( tunda on, et pöördeid justkui on, aga jõud ei tule taha)

Väga huvitav. Minu kogemused DSG nn jõnksutamisega on 1-2 või siis 2-3 peale. 4-5 ei meenu.
Kas su masinal on veel garantii? DSG softi on kõige viimane, mida pakutakse?
Kui see on ikka selline tuntav jõnksatus, siis sellise käiguga ei ole see OK. Mul ei ole nende aastate jooksul peale 3nda käigu sissepanekut mingi jõnksatusi esinenud, mida võiks mainida. Isegi siis kui 6nda peale vahetab 2 peale ei saaks seda jõnksatuseks nimetada (võrreldes manuaalkastiga).

Kui on garantii, siis võib nõuda siduri kontrolli, sest seal on ju sees 2 sidurit.

Kui garantiid ei ole http://www.hobenool.eu/ küsi nendelt härradelt abi. 7ne küll nn kuivkast, aga viimane info vist oli, et ka seal tuleb õli siiski ära vahetada.

Edit:
küsisin sõbralt, kellel sama 7ne 1.8tsi (2010 mudel) peal olev kast. Temal siiski jõnksutas ka 1-2-3 ja 4-5 pealt. See lahenes lõpuks mõlema siduri vahetusega. Kuid mingi jõnksatus on tal siiani alles, kuid mitte enam nii hull. Enne sidurite vahetust, kast ikka libistas korralikult vahest seda sidurit (teisegaga just) ja vahetused olid suht jamad iga käiguga.

mil
huviline

Registreerunud 21.06.13

Kasutaja on eemal

postitati 07.12.13 08:15 Tsiteeri

Kastil on soft vahetatud. Kui ma esimest korda esindusele jõnksutamist kurtsin, siis avastati, et mehhatroonikaplokil on rõhuga probleeme ja diagnostikatulemuste alusel andis siis tehas soovituseks tarkvara uuendada. Grammi või kaks see probleemi veidi leevendas - veakoodid kadusid, aga käiguvahetus jätab endisiselt soovida.

Praegune seis on aga selline, et need jõnksud avalduvad mingitel kindlatel juhtudel ja kindel mürts on see, et kui ma jälle esindusse lippan, siis peale meistri proovisõitu öeldakse mulle, et veakoode pole ja meister midagi imelikku ei täheldanud.

Garantiid minu autol kahjuks ei ole ja hõbenoole mehed jäävad minu asukohast (Tallinn/Harjumaa) natuke kaugele.

tanela
huviline

Registreerunud 24.06.13

Kasutaja on eemal

Auto: Superb

postitati 08.12.13 21:16 Tsiteeri

Minu 6'e käigulisel avaldub aegajalt jõnks või siis õigemini laksuga käigu sisseminek esimesse positsiooni.
Lasen piduri lahti siis mingitel hetketel lööb esimese laksuga sisse.

Esinduses ka käidud seal midagi otseselt ei avastatud kuid väitetavalt saadeti telemeetria tehasesse sest mingi anomaalia olevat olnud.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
rstdi
huviline

Registreerunud 05.01.07

Kasutaja on eemal

postitati 10.12.13 12:03 Tsiteeri

Tsitaat:
Garantiid minu autol kahjuks ei ole ja hõbenoole mehed jäävad minu asukohast (Tallinn/Harjumaa) natuke kaugele.

Nad on küll kaugel, kuid see hinnavahe on väga suurelt nende kasuks. Ma ei ole ise nende teenused vajanud, kuid audifoorumis neid kõvasti kiidetud. Küsida võid ikka.
Ma võin sulle RSi DSG demoda kui soovid võrdlust mõne teise masinaga. Samas mul 6ne, see natukene teine asi.

..heigo..
huviline

Registreerunud 19.03.12

Kasutaja on eemal

Auto: Skoda Octavia Elegance 1.4tsi DSG

postitati 05.01.14 07:54 Tsiteeri

Eile istusin saksamaal A7-l ummikus neli tundi ja häirima hakkas DSG käigukasti töö. väga aeglaselt liikuma hakates esimeselt teisele käigule lülitades, käib tuntav jõnks läbi ja lagin. Nagu mootoril poleks jõudu, et vedada, mulle tundub, et teine pannakse sisse liiga vara ja liiga madalate pööretega. Manuaalkastiga olen samu hääli täheldanud, kui ummikus liikudes panna liiga vara teisele ja pole piisavalt jõudu. Kui normaalselt ilma venimata kohalt minna, siis toimub käiguvahetus normaalselt.

Äkki keegi viitsib proovida, kas teil vahetab sujuvalt väga aeglaselt liikuma hakates.

Kui esinduses hoolduses käia, kas seal vahest omaalgatuslikult ka käigukasti softi uuendatakse, või peab spetsiaalselt küsima? Minu arust see viga võiks olemata olla, kui esimest kauem sees hoida.

Tegu siis 7-se DSG lastiga.

viiking
klubiliige

Registreerunud 14.05.06

Kasutaja on eemal

Auto: Superb III Combi 2,0 TSI

postitati 05.01.14 09:34 Tsiteeri

Kui sinu autol on garantii ja sa oma murega esindusse lähed ning palud softi kontrollida mure lahendamise eesmärgil, siis ei lähe see sulle midagi maksma. Garantiiväliselt ei oska kommenteerida.
Softi palu uuendada nii käigukastil kui ka mootoril. Seda, kas softiuuendusi on saadaval näeb alles siis, kui saba on taha pandud ja tehase serveriga (vist?) ühendus olemas. Eeldatavalt softiuuendusi esinduses omaalgatuslikult ette ei võeta kui kõik toimib ja klient millegi üle ei kaeba.

mds
huviline

Registreerunud 16.01.13

Kasutaja on eemal

Auto: Superb II 1.8 TSI DSG

postitati 06.01.14 09:16 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ..heigo..
Eile istusin saksamaal A7-l ummikus neli tundi ja häirima hakkas DSG käigukasti töö. väga aeglaselt liikuma hakates esimeselt teisele käigule lülitades, käib tuntav jõnks läbi ja lagin. Nagu mootoril poleks jõudu, et vedada, mulle tundub, et teine pannakse sisse liiga vara ja liiga madalate pööretega. Manuaalkastiga olen samu hääli täheldanud, kui ummikus liikudes panna liiga vara teisele ja pole piisavalt jõudu. Kui normaalselt ilma venimata kohalt minna, siis toimub käiguvahetus normaalselt.

Tüüpiline 7-käigulise kasti sidurite lõppemise sümptom. Esinduse diagnost peaks suutma remondivajaduse tuvastada.

..heigo..
huviline

Registreerunud 19.03.12

Kasutaja on eemal

postitati 06.01.14 13:28 Tsiteeri

Sidurikomplekt vahetati 18000 km tagasi garantii korras, kuna esindus avastas mingi vea kontrolli käigus, sel ajal käiguvahetuse suhtes pretensioone polnud.

mds
huviline

Registreerunud 16.01.13

Kasutaja on eemal

postitati 06.01.14 13:49 Tsiteeri

Kas juhtplokk jäi "vana"?

..heigo..
huviline

Registreerunud 19.03.12

Kasutaja on eemal

postitati 06.01.14 14:58 Tsiteeri

Kui sa mechatronicut mõtled, siis seda ei vahetatud.

Leidsin sellise saidi internetist ja tundub, et paljudel on selliseid probleeme.

http://www.vwwatercooled.com.au/forums/f112/golf-7-speed-dsg-shudder-clutch-issues-45873-17-print.html

Probleem esineb kõige paremini, kui kohalt minnes anda natuke gaasi ja siis pedaal lahti lasta ja vaikselt edasi veereda. Kui sujuvalt gaasi anda, siis mingit jõnksatust pole.
Aru ma ei saa, miks on vaja panna sisse teine käik, kui liikuda < 5 km/h.

mds
huviline

Registreerunud 16.01.13

Kasutaja on eemal

postitati 06.01.14 15:37 Tsiteeri

Täpselt selle sama murega läksin esindusse. Tagasi tulin uue siduripaki ja juhtplokiga.

Marsuut ja sõidustiil on sama, seega võib öelda, et remont oli edukas ja enam seda probleemi pole esinenud.

..heigo..
huviline

Registreerunud 19.03.12

Kasutaja on eemal

postitati 11.01.14 15:07 Tsiteeri

Leidsin vist probleemile lahenduse, tundub nagu kast oleks ise end lolliks õppinud. Vahetasin mõnda aega käsitsi käike, nii et 2000 pöörde pealt panen kõrgema ja sõitsin ka S-mode-s ringi ja peale seda kadus probleem ära, ennem oli võimalik iga kord seda nõksatust tunda aeglaselt liikuma hakates.

martinifoto
huviline

Registreerunud 10.08.10

Kasutaja on eemal

postitati 25.08.14 17:34 Tsiteeri

Järelikult tuleb siis ka DSG kaste vahepeal "peeneks lasta", nagu diislitegagi? :)

viiking
klubiliige

Registreerunud 14.05.06

Kasutaja on eemal

Auto: Superb III Combi 2,0 TSI

postitati 26.08.14 10:32 Tsiteeri

Peenestamise vajadus võib isegi teatud määral kehtida, pidi vähemalt sidurite vahele aja jooksul kogunenud nn tolmu eemaldama kui muidu on eelnevalt sõidustiil olnud "liigselt" rahulik. Aja jooksul kasti "õppimist" olen samuti kogenud kui seda just nii nimetada.
Iseasi on muidugi, et kas peenestamine ja õppimisvõimaluste loomine just igal ajal toimivad ehk kui kasti elektroonika vms on segaduses, siis arvatavasti on abiks aga kui kastiga on midagi konkreetselt mäda, siis ei usu.

..heigo..
huviline

Registreerunud 19.03.12

Kasutaja on eemal

postitati 02.09.14 09:15 Tsiteeri

Tagasiteel olin jälle A7-l ummikus ja sama nõksutamine kordus ja jätkus ka tallinnas. Esinduses vahetati käigukastiõli(tehase tagasikutsumine) ja pandi uus soft, seni töötab korralikult juba paar kuud

Sentier
huviline

Registreerunud 19.05.12

Kasutaja on eemal

postitati 19.11.14 18:52 Tsiteeri

Tunnen huvi 7-käigulise DSG toimimise vastu. Kasutan praegu paar aastat vana (1,4 TSI manuaalkastiga) Superbi ja plaan järgmisel kevadel vahetada uuema Superbi vastu (1,8 TSI ja 7-käiguline DSG).

Käisin esinduse 1,8 TSI DSG-ga proovisõidul. Jäi häirima asjaolu, et 50..70km/h sõites (käigukast D asendis) vahetab auto käigu nii üles, et kohati näitas tahhomeeter isegi alla 1500 pöörde (1400 midagi) ning tunda ja kuulda oli (vaevumärgatavat aga siiski) vibratsiooni ja "vaevatud mootori" häält (mootor oli selleks ajaks juba soe). Lülitasin kasti manuaalasendisse, vahetasin ühe käigu alla, pöörded tõusid paar sada üle 1500 ja kõik oli hästi...
Oma praegusel autol manuaalkastiga käike vahetades soovitab ka auto spidomeetri järgi 45km/h: 4 käik, 55km/h: 5 käik, 65km/h: 6 käik. Kui auto õpetuse järgi neid käike vahetada, oleksin samas olukorras, kus mootor töötaks justkui liiga madalatel pööretel. Tunde ja kõrva järgi arvaksin, et ühtlasel sõidul töötab mootor hästi (1,4 TSI ja manuaalkasti puhul) alates 1600 pöördest.

Niisiis oma auto poolt soovitatud käikude numbreid pole ma enam peale esimest päeva jälginud ning sõidan ikka kuulmise/tunde ja tahhomeetri järgi. DSG puhul poleks mul enam võimalik midagi parata.

Kuidas on teie kogemused?

Tänud!

Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Škoda Club Edition
Arendanud Aventure Meedia & XMB Grupp © 2002-2010
Täiendanud indro & diversion @ 2002-2024
Eesti Skoda Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 42.0% - SQL: 58.0%]