Lehekülgi: 1 2 3 4 |
Janek85
huviline
Registreerunud 04.10.08
Kasutaja on eemal
Auto: SuperbII
|
postitati 30.01.09 08:04
|
|
|
Supeb II helikvaliteedi arutelu
Endal Bolero raadio+Soundpakett(võim+2 midrange kõlarit) peal ja võin öelda et viimast 20% voluumi kasutada ei saa, bassikõlarid hakkavad üle
taguma-vabaõhu diskot tehes tuleb bass maha keerata.
Rahulikul või keskmiselt tugevamal kuulamisel saab kenasti hakkama ja hääl on minumeelest väga hea, bass samuti.
Vbl elementide vahetamisel saaks parema vastupidamise ka valjult kuulamiseks-üksi sõites.
Kellegiga koos sõites ju niikui nii nii põhja keerata ei saa voluumi
Üldiselt täitsa rahul ja midagi vahetama ei hakkaks aga kui mõni soundimees võlgu peaks jääma millegi eest,siis laseks elemente vahetada proovi pärast
küll
|
|
|
alf.onso
huviline
Registreerunud 14.01.09
Kasutaja on eemal
Auto: Superb II 1,8TSI
|
postitati 30.01.09 08:23
|
|
|
Emmmm, mina ei saa isegi mitte esimest kolmandikku kasutada :S
www.synteticinternet.org - SEO ehk otsingumootorite optimeerimine ehk kodulehtede tõstmine otsingumootorites
|
|
|
|
Wygla
huviline
Registreerunud 09.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia
|
postitati 30.01.09 10:22
|
|
|
See nn. ületagumine võib olla põhjustatud hoopis sellest, et võimendi ei toida ära. Rolli võib mängida ka suur ja puuduliku mürasummutusega uks.
|
|
|
Swissflam
huviline
Registreerunud 17.10.07
Kasutaja on eemal
Auto: Superb 1,8T L&K, PT Cruiser
|
postitati 30.01.09 10:32
|
|
|
Hr. Wyglale vastuseks, et minu autol on SoundSystem peal, heli on lahja, seda 6000.- ta väärt ei ole. Võimendiks on seda junni, mis tagumise aknalaua
külge needitud, raske nimetada. Heal juhul 15W kanalisse tuleb ära, helikvaliteedi "parameetrit" antud seade ei tunne.
Seati kohta niipalju, et inimene tõi auto soundi modimiseks põhjusel, et üks kõlar oli plärisenud ja ega too enam kaua vastu pea. Uksepolstri
eemaldamisel selgus, et neljast needist kolm omasid 2mm vabakäiku, ehk üks neet hoidis elementi vahepleki küljes. See oli oma 3aastat tagasi aga
mäletamistmööda mingit tehase "kõrgemat" helipaketti antud auto ei omanud.
"Volume" keeramisest niipalju, et üle 70-75% ei ole mõtet peale keerata, sellest piirist edasi on moonutuste tase tõusnud nii kõrgeks, et element
saabki ainult ragisemist/plärinaid toota. Kui muidugi juba varem väiksema helitugevuse juures ebameeldivaid helisid ei toodeta, mille põhjuseks siis
halvasti kinnitatud elemendid, ukse materjalide resonantsid (puudulik mürasummutus), jne. Elementide vahetust pole mõtet ette võtta, kui ainukeseks
ettekäändeks on helirõhu vähesus. Siin paneb esimesena piiri ikka teie uhke nimega raadio, mille väljundvõimsus jääb reeglina 6-8W kanalisse vahele,
olgu reklaamlehel kirjas kasvõi 4*50W. Need hiina või korea päritolu plekist korviga kõlarielemendid taluvad 15-20W vabalt.
|
|
|
Wygla
huviline
Registreerunud 09.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia
|
postitati 30.01.09 11:50
|
|
|
Ei ole siis jah see tehase Soundsystem väga õnnestunud...võimalik et uutel parem. Ise tehes (summutus, võimendi, komponendid, kaablid jms) saab
oluliselt parema tulemuse. Aga kes ikka viitsiks uue autoga kohe jebima hakata, kui kuulata kannatab
Ja need needid siis vist kõikse paremad ei ole, kui vabakäik liigselt suureks läheb. Parem oleks need needid siiski poltidega vms asendada, kui juba
põhjalikumalt lammutama hakkad ja soundi paremaks sätid.
|
|
|
Timur
klubiliige
Registreerunud 24.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia Combi 1,8T
|
postitati 02.02.09 12:24
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Valts
Tsitaat: | Algselt postitas: Swissflam
Palju on kurdetud plärisevate kõlarite üle. Ei ole ise ühegi Škoda helitehnikat näppinud, kui minu käest on läbi käinud VAG autodest Seat
Toledo ja New Beetle, mõlemil masinail olid uksesisesed kõlarid kinnitatud neetidega. Vaevalt, et Škodagi selles osas parem on. Kes teemast
vähegi jagab, teab, et selline lahendus head helikvaliteeti ei tooda. |
Ilusti kruvidega |
Sinu Octavia-l on jah kruvidega. See needi teema on siis, kui uksel on sise plekk.
|
|
|
Suslik
klubiliige
Registreerunud 07.09.08
Kasutaja on eemal
Auto: Seat Ateca 1.0TSI, Caddy Maxi 1.6TDI
|
postitati 02.02.09 22:45
|
|
|
Proovisin huvipärast,et mis häält transistor teeb,kui bassid ja volüüm põhja keerata. Tulemus oli täiesti kuulatav,eriti veel,kui arvestada
asjaoluga,et panin suht raju plaadi peale.
Tundub,et raadio+kõlarid+paigaldus on vähemasti minu masinal hästi välja tulnud.
|
|
|
alf.onso
huviline
Registreerunud 14.01.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.02.09 11:47
|
|
|
Mina jälle avastasin, et minul mängib üks kõlar teistest sitta kanti paremini .....
www.synteticinternet.org - SEO ehk otsingumootorite optimeerimine ehk kodulehtede tõstmine otsingumootorites
|
|
|
|
Suslik
klubiliige
Registreerunud 07.09.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.02.09 18:47
|
|
|
Võta sellelt juhtmed tagant ära,siis ei riiva kõrva...
|
|
|
Janek85
huviline
Registreerunud 04.10.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.02.09 21:11
|
|
|
SuperbII Bolero raadio-Kui üks kõlar mängib paremini vaata ega sul surroundi(?) valikus "driver" ei ole, siis ta ongi ebavõrdselt sätitud(et juhil
ühtlane oleks)!
Ma endal panin alguses ka"front", aga isegi see ei istunud ja nüüd on "off" se funksioon. Tagakõlareid keerasin peale, endal parem ja tagaistujad
kurtsid muidu, et ei kuule hästi(kõrged tulevad vist enamuses ka eest)-nii sain vist endal tasakaalu.
|
|
|
alf.onso
huviline
Registreerunud 14.01.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.02.09 06:52
|
|
|
Kõik kõllid on reguleeritud täselt võrdselt. Kõllide vahe tuli välja kui kuulasin kõiki kõlareid ükshaaval ehk siis keerasin teised kõlarid maha.
Kas sul endal Janek mitte soundsystem ei olnud?
|
|
|
|
Suslik
klubiliige
Registreerunud 07.09.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.02.09 22:06
|
|
|
Ei taha rumal paista,aga mina küll Bolero-lt miskeid surroundi valikuid ei leidnud....
Täis võrdselt ei saa kõlle regullida,sest siis peaks effekti saamiseks esiistmete vahel käetoel istuma. Minul parem üks ja tagumised kolm või neli
ühikut peale keeratud,siis rooli taga just hea olla. Kõlarid õiges tasakaalus,kui tunned justkui tuleks muusika täpselt kahe kõrva vahelt.
|
|
|
Janek85
huviline
Registreerunud 04.10.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.02.09 10:16
|
|
|
Mul on soundsüstem peal jah.
Surroundi valik-hääleklahviga menüüsse ja siis KERID alla, kui õieti mäeltan, alumine se ongi. Gala on muide seal se kui palju ta kiiruse tõustes
juurde hakkab keerma volüümi(välismüra ju tõuseb)
ette/taha ja vasak parem on ka seal olemas muidugi eraldi kuskil.
|
|
|
alf.onso
huviline
Registreerunud 14.01.09
Kasutaja on eemal
|
|
Janek85
huviline
Registreerunud 04.10.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.02.09 21:06
|
|
|
Alfonsole+suslik-jah, parempoolne ülemine pisike meh klahv, millel noodi märk on peal.
Vbl ma mäletan terminit valesti, aga alla kerides(märkad ju et paremal näitab et sa ainult menuu ülemist osa sisse minnes näed ainult) seda heli reg
menüüd, on kõige alumine just see kus sa saad valida ka heli on fokusseeritud a) juhile b) ette c) tavaline.
Balansi ja faderiga saad ka asju timmida loomulikult, aga selle asetusega sa vahetad hoobilt sobivaks-sõidad üksi, kaksi või 3-5 kesi eksole
Enne seda on hääle veel vms tooni rõhu asetus-ala dance, vocal vms..
Kas teil seda osa menüüs ei ole?
Alf.onso-mis kõlarid konkreetselt sul ära vahetati?
|
|
|
Suslik
klubiliige
Registreerunud 07.09.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.02.09 22:29
|
|
|
Sound Systemi puhul siis järelikult tiba parem Bolero peal. Lauri ehk oskaks vastata,kas ja mis vahe neil kahel variandil on ja kas annab
tavaversiooni tarkvaraliselt parandada?
|
|
|
alf.onso
huviline
Registreerunud 14.01.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.02.09 07:32
|
|
|
Mina igatahes sellist valikut jah ei leidnud. Kas mitte surroundi jaoks pole 5.1 väljundit vaja? Mu Bolerost tuleb mu arvates ainult 4 kanalit välja.
Ju siis see väike erinevus soundsystemi ja tavalise vahel
Kõlaritest vahetati kaks bassikõlarit - parempoolne esimene ja vasakpoolne tagumine. Need kaks kõlarit täitsa tuntavalt plärisesid .
|
|
|
|
Swissflam
huviline
Registreerunud 17.10.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.02.09 11:29
|
|
|
Janek85 poolt kirjeldatud funktsioon ei ole mitte surround vaid väga algeline DSP.
|
|
|
Janek85
huviline
Registreerunud 04.10.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.03.09 15:31
|
|
|
Swissflam-Mis se DSP on?
|
|
|
zipper
huviline
Registreerunud 03.05.07
Kasutaja on eemal
Auto: Skoda Octavia II
|
|
Janek85
huviline
Registreerunud 04.10.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.01.10 09:51
|
|
|
Helimure
Minu superbil tekkis ükspäev ebameeldiv plärin heli sisse.
Mõni kõlar ei talu nagu bassi üldse, seda juba esimese 20% peal!Bassi seaded 0 peal, st pole peale keeranud, sound Dance peal, fokusseerimine on maha
võetud.
Ja se vibra nagu rändaks, valdavalt oli juhiukse suurim kõlar mureallikas, kuid siis "kolib" mure kõrvalistuja ukse sisse. Vahetasin raadiojaama, cd
plaati ja Auxis Iphone lugusid, kordus sama pull
Tagakõlarid ragisesid vist ka, kuid oluliselt vähem. Ma olin niivõrd häiritud sellest, et jäänud täpselt meelde..
Tegin ka autole restarti.
Ikka!
u 20 min hiljem kadus ära, paar korda veel krabises.
Kuid viimastel päevadel pole olnud-samas ei julge eriti heli peale keerata, järsku põleb maha midagi vms...
Kas on võimalik et kõikuva ümber 0 kraadi temp juures hakkavad pistikutes vms lühiühendused tekkima?
Või hakkab Soundsüstem maha kärssama?
Oskab keegi kommenteerida?
Nõme on minna kohe esindusse murega ja siis sealt lollina tagasi tulla..
|
|
|
Valts
klubiliige
Registreerunud 31.01.06
Kasutaja on eemal
Auto: Ford Mondeo 1,8 tdci
|
postitati 11.01.10 10:39
|
|
|
Eks külmal ja plastmassil on vastastikused sümpaatiad küll, kuid ega siis sellepärast ära karda esindusse minna. Mu vanal OI-l vahetati ilma mingi
kobinata valjuhääldi välja.
Saada kasvõi meil esindusse ja siis saad asja neile ette näidata. Väike asi küll, kuid väga häiriv on niimoodi sõita, kui miski plärtsumine pidevalt
tähelepanu röövib. Egas lühisesse ei tohiks miski minna, ustes olev kabla ei tohiks ka veel õhtul olla. Aga sul võib seal lihtsalt ka plastik
pläriseda, külm teeb oma töö.
|
|
|
Suslik
klubiliige
Registreerunud 07.09.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.01.10 14:46
|
|
|
Minu raadiol umbes -20 juures ei ole üldse mingit kuulatavat bassi. Väga paha häält teevad. Aitab auto ülessoojenemine. Kui majandusolukord lubab,siis
vahetan miskiaeg kõlarid ja lasen heliisolatsiooni paigaldada. See peaks probleemi kõrvaldama. Üks tagumine kõlar garantiis vahetatud.
|
|
|
Swissflam
huviline
Registreerunud 17.10.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.01.10 16:06
|
|
|
Kui temperatuur on -20C juures, siis kirjeldatud helisüsteemi käitumine on normaalne. Ei aita siin ka paremate/kallimate elementide kasutamine. Abi
saab auto salongi soojendamisega nagu ka hr. Suslik mainis. Teemaalgataja räägib küll 0 kraadisest ilmast ja see temperatuur probleemiks ei tohiks
olla. Samuti olen kindel, et ei ole antud heliseadmete juures kasutatud materjale, mis 0 kraadi juures oma elektrilisi omadusi kardinaalselt muudaks,
s.t. pole vaja karta lühiseid või elektriskeemi iseeneslikku muutumist ilma jahenedes.
|
|
|
Hainz
huviline
Registreerunud 07.10.09
Kasutaja on eemal
Auto: Superb II 1,8 TSI Elegance
|
postitati 10.02.10 19:34
|
|
|
Tervist! Esimest korda sõna võtmas. Kuid Superb II audiosound system nõuab seda. Enam täpselt ei mäletagi aga välja vahetatud vist kõik kõlarid
juba... endiselt saast. Krt sound nagu kopikas (ziguli)... kõlarid plärisevad ka. polstrid. Pean autos soundi üsna oluliseks ja nüüd siis selline
mure. Käisin "noor tehnikus" ja teistes auto soundiga tegelevates firmades asja uurimas
Esimene asi mis igal pool öeldi: kõlarid on saast ja teiseks oli kõne all võim. Kuna mul nende kohta andmed puuduvad või on puudulikud tulin sealt
nõutult siis tagasi.
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 4 |