Foorum Kodulehekülg Eesti Skoda Klubi

Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: Päevasõidu tuled (Vastuseid: 14 | Vaatamisi: 4367)
Midiman
huviline

Registreerunud 29.08.07

Kasutaja on eemal

Auto: Octavia II 1,9TDI 2007 Elegance

postitati 23.08.12 13:35 Tsiteeri
Päevasõidu tuled

Tere

Kas keegi on lasknud oma päevasõidu tuled ümber teha?

Hetkel põlevad Xenonid, kuid tahaks et põleksid kas udukad või laseks lisa led tuled panna.

Äkki keegi oskab head kohta soovitada või lihtsat nippi kuidas saaks ümber vahetada Xenonid udukate vastu?

Martin

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
andrec
huviline

Registreerunud 18.05.12

Kasutaja on eemal

Auto: Subaru Impreza '10

postitati 23.08.12 15:49 Tsiteeri

Peaks saama ümber kodeerida sellel autol!

http://differ.ee
Autode remont, hooldus, diagnostika, varuosad, tööriistad, diagnostika seadmed - 53454729
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Midiman
huviline

Registreerunud 29.08.07

Kasutaja on eemal

postitati 23.08.12 19:04 Tsiteeri

Küsimus ongi selles, kas keegi on kuskil kodeerinud va. esinduses. Pole huvi neile maksta!

Martin

Enrico
klubiliige

Registreerunud 29.03.06

Kasutaja on eemal

Auto: Skoda Superb Sportline

postitati 24.08.12 07:35 Tsiteeri

Mina soovitan led lisatulesid päevatuledeks. Neid paigaldavad enamus autoteenindusi.
Udutulede lauskasutamine on keelatud ning trahvitav ja udutulede kasutamist lubavatest juhtudest loe kehtivast liiklusseadusest.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Midiman
huviline

Registreerunud 29.08.07

Kasutaja on eemal

postitati 24.08.12 08:00 Tsiteeri

Vastavalt uuele liiklusseadusele tohib ju kasutada päevasõidu tuledena udutulesid, juhul kui põlevad ainult udutuled. Koos tavatuledega neid kasutada ei tohi!

Martin

alfonso
huviline

Registreerunud 24.02.12

Kasutaja on eemal

Auto: Superb III 1,4TSI L&K

postitati 24.08.12 08:39 Tsiteeri

Seda asja peaks saama teha VCDS-iga. Kuskil siin kuu kaks tagasi oli ka meil foorumis teema, kus olid ühe sellise VCDS kaablit ja kogemust omava tegelase kontaktid olemas. Otsin veidi ja panen teema lingi...

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
alfonso
huviline

Registreerunud 24.02.12

Kasutaja on eemal

Auto: Superb III 1,4TSI L&K

postitati 24.08.12 08:43 Tsiteeri

Link lubatud teema juurde siin: http://foorum.skodaclub.ee/viewthread.php?tid=2343

diesel
klubiliige

Registreerunud 21.11.05

Kasutaja on eemal

Auto: traktorid

postitati 24.08.12 08:56 Tsiteeri

teemaalgatajale ja teistelegi mainiks tagasihoidlikult, et kui kasutaja andrec kirjutab, et saab teha ja kui viitsida ka tema signatuuri postituste alt lugeda, siis võiks ehk tasahilju lambike süttida juba.
:)
aga jah, eks lisatud viitest saab juba igaüks aru kuhu pöörduda tuleks.

Enrico
klubiliige

Registreerunud 29.03.06

Kasutaja on eemal

Auto: Skoda Superb Sportline

postitati 27.08.12 07:44 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Midiman
Vastavalt uuele liiklusseadusele tohib ju kasutada päevasõidu tuledena udutulesid, juhul kui põlevad ainult udutuled. Koos tavatuledega neid kasutada ei tohi!

Martin

Vanas liiklusreeglite regulatsioonis oli ja praegu kehtiv liiklusseadus annab udutulede näol alternatiivi juhuks kui päevatuled või lähituled on rikkis.

Lihtsalt udutuledega sõitmine põhjusel, et "aga mulle nii meeldib" või "mina vä? aga issver, see on nii äge" või "ainult nii mind tsikid märkavadki, männ" või "aga kuidas siis teised aru saavad, et ma idioot olen?!" kvalifitseerub tulede väärkasutuse alla ja on trahvitav.

tsekkar
huviline

Registreerunud 08.08.06

Kasutaja on eemal

Auto: O3 4x4 black

postitati 27.08.12 21:45 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Enrico
Tsitaat:
Algselt postitas: Midiman

Martin

Vanas liiklusreeglite regulatsioonis oli ja praegu kehtiv liiklusseadus annab udutulede näol alternatiivi juhuks kui päevatuled või lähituled on rikkis.

Lihtsalt udutuledega sõitmine põhjusel, et "aga mulle nii meeldib" või "mina vä? aga issver, see on nii äge" või "ainult nii mind tsikid märkavadki, männ" või "aga kuidas siis teised aru saavad, et ma idioot olen?!" kvalifitseerub tulede väärkasutuse alla ja on trahvitav.

Kahjuks sa eksid. Uues liiklusseaduses on lubatud kasutada udutulesid ( koos parkidega ainult) päevasel ajal. Vahepeal oli kuuldused, et keelatakse see ära uue parandusseadusega, aga siiamaani on asi lubatud.

signekas
huviline

Registreerunud 18.03.13

Kasutaja on eemal

postitati 18.03.13 08:19 Tsiteeri

Riskin sellega, et küsimus kvalifitseerub rumalaks aga olen pisut hädas (eriti tugeva päikeselise ilmaga) oma śkoda esituledega. Siiani kasutasin päeval sõites "auto" reźiimi ja kõik oli ok. Laupäeval esipaneelis enam päevatulede tingmärk ei põlenud ning kui läksin auto ette uurima, põlesid vaid alumised tuled (samas udukate tingmärk ei olnud aktiivne ja seda lasi auto lisaks valida). Kui lülitan sisse nupust päevatuled, siis läheb seest paneelist päevatulede märk põlema aga autol põlevad siis lisaks päevatuledele ka alumised isendid... Kui sõidan garaaźi, siis toimib kõik nagu peab - "auto" reźiimil päevatuled ning pimedamas ruumis lülitab sisse lisavalguse (nagu tunnelis).
Samuti kui päike loojub ja valgus on inimlikum, toimib valgustus normaalselt. Märkasin seda anomaaliat just selle tugeva päikesega nädala lõpus, mistõttu seostaks välisvalgustusega. Et mingi andur nagu läheks lolliks vms.

Olete midagi sama märganud oma isenditel? Kas ma peaks muretsema? :)
Ilmselt saadan esindusse ka ülevaatamiseks aga äkki see on normaalne ja ma lihtsalt ei oska oma autot "lugeda". Pole enne sellise isemõtlejaga eriti kogemusi olnud kah.

Tuled - Bi-Xenon esilaternad, kurvifunktsiooniga + AFS II + Light Assistant.

mar
klubiliige

Registreerunud 25.03.07

Kasutaja on eemal

Auto: FL Octavia1.4TSI

postitati 18.03.13 17:47 Tsiteeri

Mis mudel on täpsemalt?. All äärmised tuled ongi päevatuled octavial.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
signekas
huviline

Registreerunud 18.03.13

Kasutaja on eemal

postitati 19.03.13 11:38 Tsiteeri

Superb Elegance BUSINESS 1,8 TSI 112kW 6-k aut Tiptronic (2012)
Siiani minu meelest põlesid ikkagi need, mida mina klassikaliselt peaksin päevatuledeks :)

..heigo..
huviline

Registreerunud 19.03.12

Kasutaja on eemal

Auto: Skoda Octavia Elegance 1.4tsi DSG

postitati 19.03.13 13:05 Tsiteeri

Päevatuled asuvad udutuledega samas laternas(all) Auto reziimis põlevadki valgel ajal ainult need. Kui armatuuris põleb roheline märk, siis põlevad lähituled(üleval). Lähituledega koos ei tohiks põleda päevatuled, samas saab nendega(lähituledega) koos panna udutuled põlema.

Päeva/lähitulesid kontrollitakse sensoriga, mis asub peegli juures. Kata sensor kinni ja põlema peaks minema lähituled. Sensor paneb vahest ka segast, kui klaas on must.
Enamasti talvisel ajal põlesid minu autol auto reziimis lähituled ja viimasel ajal põlevad kogu aeg päevatuled.

Veel lülitatakse päevatuled ümber lähituledeks suurematel kiirustel(Eestis nii suured kiirused pole lubatud:))

Tehase seades peaks need toimima eelkirjeldatud meetodil, vähemalt nii on minu autol.

signekas
huviline

Registreerunud 18.03.13

Kasutaja on eemal

postitati 20.03.13 09:36 Tsiteeri

Aitähh! Ilmselt ma sõitsin siis siiani ka ainult lähituledega (hommikul pimedas ja õhtul pimedas, nagu meie kliimas ikka juhtub). Paanika tekkis sellest, et too märk enam ei põlenud. Tark auto :cool:

Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Škoda Club Edition
Arendanud Aventure Meedia & XMB Grupp © 2002-2010
Täiendanud indro & diversion @ 2002-2024
Eesti Skoda Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 44.0% - SQL: 56.0%]