Foorum Kodulehekülg Eesti Skoda Klubi

Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: Kütus (Vastuseid: 15 | Vaatamisi: 3072)
alf.onso
huviline

Registreerunud 14.01.09

Kasutaja on eemal

Auto: Superb II 1,8TSI

postitati 09.02.09 10:02 Tsiteeri
Kütus

Nii, kes kust kütust võtab ja mis on erinevus (kui on).

Ennast ajendas teemat tegema juba pikaaegne dilemma Statoili tavalise 95 Euro ja 95 Euro Ultima vahel. Hind on neil kahel päris palju erinev, aga kas keegi on aru saanud, et see Ultima ka siis säästlikum või parem oleks?

Jah, dislamehed võivad ka siin oma masuudi üle arutada:P:P:P

www.synteticinternet.org - SEO ehk otsingumootorite optimeerimine ehk kodulehtede tõstmine otsingumootorites
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
diesel
klubiliige

Registreerunud 21.11.05

Kasutaja on eemal

Auto: traktorid

postitati 09.02.09 10:26 Tsiteeri

kle neid kütuse teemasid on siin niigi juba üksjagu olnud. pluss lisaks hakatakse igas kümnendas suvalises teemas ka varem või hiljem küttekulu üle targutama.
mis aga ultimasse puutub, siis see on mul kahjuks täitsa võõras teema.
äkki võtad ise katsetamise ette ja teatad teistelegi.
:)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
karsson15
huviline

Registreerunud 07.09.08

Kasutaja on eemal

Auto: Arbuus

postitati 09.02.09 11:20 Tsiteeri

kusjuures ma olen tähelepannud sellist asja, et oleneb ka autost natuke(seda vähemalt diisli puhul)

Näiteks saime vahepeal idast kütet(ausalt ja eestimaist- mitte vene oma ja sinist) ja selle peale hakkas ML turtsuma(käivitus ja jõuprobleemid) kuid minu Renoopel vuras vapralt edasi.
Samas vähenes minu küttekulu õrnalt selle ida küttega.
Häirib mind eelkõige eesti tanklates kohutav vahutamine, kui paned kanistrist, saad ~5-10l rohkem paaki panna.
Saksamaal sellist effekti ei täheldanud.

Tanklate kvaliteedil ei suuda niimodi küll vahet teha.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
alf.onso
huviline

Registreerunud 14.01.09

Kasutaja on eemal

postitati 09.02.09 11:29 Tsiteeri

To diesel: Vot ma olen üritanud seda Ultima asja ise katsetada, aga krt no ei saa sotti .... selle pärast ma targemate poole pöördusingi:)

www.synteticinternet.org - SEO ehk otsingumootorite optimeerimine ehk kodulehtede tõstmine otsingumootorites
diesel
klubiliige

Registreerunud 21.11.05

Kasutaja on eemal

Auto: traktorid

postitati 09.02.09 13:49 Tsiteeri

nõnnamoodu, et kui ise ka sotti ei saa, siis äkki põlegi asjadel muud vahet kui ainult teine hind?
ehk on koguni tanklas üks mahuti ainult ja välja tuleb kaks toru ja teine neist siis lihtsalt võimaldab rohkem maksta ja parema enesetunde saada.

ka:rel
huviline

Registreerunud 05.04.06

Kasutaja on eemal

Auto: Skoda Octavia Combi 1.6 Elegance '02

postitati 09.02.09 14:59 Tsiteeri

Mina olen viimasel ajal, pärast seda kui viimati ajakirjanduses räägiti üle Eesti tanklatest võetud kütuseproovidest ja nenditi, et kõige rohkem nõuetele mittevastavaid proove on on andnud Statoil, kasutanud Uno X- i Nitro 3000- t.

Olin seda tegelikult varemgi mõnikord juhuslikult kasutanud ja oli jäänud mulje, et minu autole nagu maitseks. Justkui käiks pehmemalt. Kütusekulu osas ma pole eriti jälginud, kuid nende koduleheküljel on viited Äripäeva testile ja mingile Leedus tehtud testile, milledes leiti see Nitro kõige säästlikum olevat.

Ootamatult olen kuulnud viimase paari nädala jooksul kahelt inimeselt (kellest üks oli keskealine naisterahvas, kes ei teadnud sedagi täpselt, mis marki auto tal on:D), et neilegi tundub, et nende auto käiks tolle Nitro- ga justkui paremini. Üks vanem härra aga rääkis, et tema oma autoga ei saanud korrast ära heitgaaside pärast ülevaatuselt läbi. Tuttavate soovitusel tankis siis seda Nitrot ja uuel katsel läks läbi.

Kunagi ammu, kui veel Shell siin tegutses siis kuulsin ka seda ülevaatuse juttu seoses Shell'i V- Power Racing'uga.

Uno X- i ehk Alexela kütuseid kasutan muuhulgas ka seetõttu, et tegemist on ikkagi Eesti ettevõttega ja usun, et saan sedasi toetada Eesti ettevõtet, selles töötavaid inimesi ja seeläbi kogu Eesti majandust.

Statoili 95- l ja 95 Ultimal ma ise mingit vahet et tea, sest tankisin siis kui veel Statoili kasutasin alati 98 Ultimat. Aga Statoili oma koduleht kirjutab:

Ultima lisand

Autobensiin 95 Ultima ja autobensiin 98 Ultima sisaldavad kütuse lisandit Ultima.
Lisaaine Ultima toime:
+ Väldib sadestise teket sisselaskeklappidele ja aitab neilt olemasoleva sadestise eemaldada.
+ Hoiab puhtana pihustid ja/või karburaatori.
+ Hoiab puhtana ning kaitseb kütusepaaki ja toitesüsteemi korrosiooni ning jäätumise eest.

Ultima lisandi tulemiks:
+ Paraneb mootori töö.
+ Pikeneb mootori tööiga.
+ Väheneb mootorikütuse kulu.
+ Väheneb heitgaaside hulk.

Lugupidamisega,
ka:rel
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Zut
huviline

Registreerunud 03.07.08

Kasutaja on eemal

Auto: OII RS TFSI

postitati 09.02.09 15:03 Tsiteeri

Hei.
Mina sõidan ka Nitro3000ga. Ja suvel proovisin jälgida Nitro vs Statika98 bensiinikulusid. Mulle tundus üle poole liitri vahet 100km kohta esimese kasuks.
Samas kui googledasin korra pikemalt ja rohkem erinevaid autofoorumeid, leidsin jutte, kus väidetid, et kunagi Nitro algusaegadel oli see tõepoolest parem, aga enam ei lisata sinna mingeid vajalikke aineid jne. Ma ei tea. Mu auto kompu näitab pisemat küttekulu Nitroga ning sellega ma sõidan. Ka tundub auto elavam nagu reklaamis öeldakse. See on muidugi 100% subjektiivne, kuni pole erinevate kütetega pinki pannud masinat.
Ultima kohapealt olen tume...

klubiliige

Registreerunud 24.10.05

Kasutaja on eemal

Auto: Octavia Combi 1,8T

postitati 09.02.09 20:28 Tsiteeri

Mõned aasta tgasi proovisin Nitro3000, 98-ksat ja 95-te. ei märganud mingit vahet ei masina liikumises, ega kütuse kulus. Kõik tangitud UnoX-ist.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
alf.onso
huviline

Registreerunud 14.01.09

Kasutaja on eemal

postitati 10.02.09 08:55 Tsiteeri

Paistab, et neid nitro3000 austajaid on siin igavene hunnik:) Kahju, et enam shell-i ei ole. Sealne "äkilisem" bens oli küll hea .... mis ta nimi oli vist shell power, kui ma nüüd õigesti mäletan.

Zut
huviline

Registreerunud 03.07.08

Kasutaja on eemal

postitati 10.02.09 09:16 Tsiteeri

Shell V power vms. Aga seda ise ei raatsinud proovida, kuna see oli ikka vägapalju kallim ja tolajal olin alles vaene tudeng:P

huviline

Registreerunud 22.08.06

Kasutaja on eemal

Auto: Octavia II Combi RS - 2008

postitati 10.02.09 09:33 Tsiteeri

Kui Shelli V-power meie tanklates veel olemas oli, siis kasutasin testiks seda pea pool aastat. Rahakotile mõju puudus, sest ta oli küll 10% kallim aga kütusekulu oli ka seda punast vedelikku kasutades 10-15% väiksem.

Mina uuriks kütuse koha pealt hoopis seda, et varem oli mul 2006 aasta RS, nüüd on täpselt samasuguna 2008 aasta sõiduk. Vana apastraat nõudis ainult 98-t. Praeguse sõiduki bansupaagi kaanel on kirjas, et min. 95 sobib. Pole küll kunagi 95-t pannud aga kas reaalselt on midagi ka mootoris siis muudetud kahe aasta jooksul?

Neeme
527 4000
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
alf.onso
huviline

Registreerunud 14.01.09

Kasutaja on eemal

postitati 10.02.09 10:57 Tsiteeri

MInu superbi bensukorgil küll suurelt ja ilusalt kiri, et pliivaba 95. Ei ole isegi mitte valikut antud, et kui soovid kasuta 98-t. Mootor on aga sama 1.8 TSI, mis tuleb Octavia FL RS-il (muidugi seal peal veidi paremini edasiaidatud kujul).

Millegi pärast arvan, et Ocu I RS-i ja Ocu II RS-i mootoritel on vahe vahel.

mõss
huviline

Registreerunud 22.08.06

Kasutaja on eemal

Auto: Octavia II Combi RS - 2008

postitati 10.02.09 11:13 Tsiteeri

Minu 2006 RS oli ka ikka OctaviaII juba. Kirjutasin, et täpselt sama auto nüüd ja toona. Mõlemal 2,0 147kw TFSI peal aga 2006 aasta toodangul võis kasutada ainult 98-t ja nüüd 2 aastat hiljem võib "sama" mootor juua 95-t? Milles point? Küsimuse mõte oligi selles, et kas on miskit selle 2,0 TFSI juures 2 aasat jooksul muudetud?

Neeme
527 4000
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Zut
huviline

Registreerunud 03.07.08

Kasutaja on eemal

postitati 10.02.09 12:24 Tsiteeri

Kleepekat bensuluugi juures?

klubiliige

Registreerunud 07.01.06

Kasutaja on eemal

Auto: Passat B8 Alltrack TSI, VW Golf TSI DSG 110kW MY2016, Yeti 1.8TSI 4x4, Karoq 4x4 TDI DSG

postitati 10.02.09 16:45 Tsiteeri

Päris kindlasti on seda 147kW-st mootorit muudetud vahepeal. Suurem upgrade oli vist 2008 sügis, pakun et umbes sellest ajast kui hakati DSG-d RS-le võimaldama. Siis muutus osades dokumentides-kirjeldustes TFSI sujuvalt TSI-ks. Mis seal täpselt muudeti, ma ei mäleta, kusagil ingliskeelses foorumis oli põhjalikumalt juttu sellest, kuid praegu ei suutnud seda enam leida.

Tsitaat:
Algselt postitas: mõss
Minu 2006 RS oli ka ikka OctaviaII juba. Kirjutasin, et täpselt sama auto nüüd ja toona. Mõlemal 2,0 147kw TFSI peal aga 2006 aasta toodangul võis kasutada ainult 98-t ja nüüd 2 aastat hiljem võib "sama" mootor juua 95-t? Milles point? Küsimuse mõte oligi selles, et kas on miskit selle 2,0 TFSI juures 2 aasat jooksul muudetud?

pakiruum
huviline

Registreerunud 04.01.08

Kasutaja on eemal

postitati 10.02.09 17:09 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: mõss

Mul nii kleepsul, kui ka raamatus on kirjas, et 95 ja 98.

Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Škoda Club Edition
Arendanud Aventure Meedia & XMB Grupp © 2002-2010
Täiendanud indro & diversion @ 2002-2024
Eesti Skoda Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 45.7% - SQL: 54.3%]