Lehekülgi: 1 2 |
lare
meeskond
Registreerunud 21.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Scout
|
postitati 04.11.06 20:51
|
|
|
Aknad seest udused
Seoses talvise sesooniga on hakanud klaase seestpoolt uduseks ja jäiseks kiskuma.Kas keegi seda Anti-Fog plöga on ka kasutanud ja kas sellest mingit
kasu on olnud.
|
|
|
moanspot
klubiliige
Registreerunud 08.01.06
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia II Combi
|
postitati 06.11.06 08:56
|
|
|
ma lolli peaga ostsin Statoilist kirjade järgi anti-fog puhastuslappe. Need küll sittagi ei aita, pärast oli klaas veel hoopis mingeid lapi küljest
pudenenud kiude täis.
Nii et tuleb ikkagi konditsioneeri säherduste niiskete ilmadega usinamalt jooksutada....
|
|
|
Wygla
huviline
Registreerunud 09.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia
|
postitati 06.11.06 09:14
|
|
|
äkki salongi õhufilter igasugu jama täis kogunenud?!
|
|
|
diesel
klubiliige
Registreerunud 21.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: traktorid
|
postitati 06.11.06 09:43
|
|
|
jepp, wygla pani kümnesse, vaheta filter ää ja udu kohe kadund.
garanteerin.
|
|
|
S.S.D.D.
huviline
Registreerunud 28.05.06
Kasutaja on eemal
|
|
diesel
klubiliige
Registreerunud 21.11.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.11.06 11:15
|
|
|
hmm, minu traktoris pole ei konti ega luid, tervest skeletist rääkimata a
tavaline süsifilter on salongiõhu ees ja kui see ää sammaldub siis on klaasid udused ja asi tahe. vahetan filtri ää ja nähtavus kohe normis.
|
|
|
lare
meeskond
Registreerunud 21.10.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.11.06 11:39
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: diesel
jepp, wygla pani kümnesse, vaheta filter ää ja udu kohe kadund.
garanteerin.
|
Salongifilter on üsna värske.Sai koos klaasivahetusega seegi vahetatud kuukene tagasi.Ega muud vist polegi teha kui kont järgi.
|
|
|
raul
huviline
Registreerunud 05.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia Combi 1.8T
|
postitati 06.11.06 12:06
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: diesel
a tavaline süsifilter on salongiõhu ees |
Ikka Octavia 1-l? Ma ka suure hurraga ostin sõefiltri ja sunnik ei mahtunud vajalikku auku. Tavaline paberfilter mis paar mm madalam läks nagu lupsti.
Teab keegi kas on erinevused filtri kopsikutes või kaantes???
|
|
|
Wygla
huviline
Registreerunud 09.03.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.11.06 12:22
|
|
|
Aga kas eelmine talv polnud seda probleemi?!
|
|
|
S.S.D.D.
huviline
Registreerunud 28.05.06
Kasutaja on eemal
|
|
lare
meeskond
Registreerunud 21.10.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.11.06 17:12
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Wygla
Aga kas eelmine talv polnud seda probleemi?! |
Oli ikka,aga nüüd äkki saabunud külmaga käis totaalselt närvidele.Tulid sõidust ja masin seest niiske.Kondenseerus kohe klaasidele ja siis külmus
ära.Kraabitsaga salongist seestpoolt rapsima hakata on ka vähe totter.
Naispere ei viitsi ka eriti jalgu sisenedes kloppida,nii-et vahest tunne nagu labidaga oleks autosse lund kühveldatud.
|
|
|
cl
huviline
Registreerunud 26.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia Combi 2004
|
|
Timur
klubiliige
Registreerunud 24.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia Combi 1,8T
|
postitati 06.11.06 22:47
|
|
|
+3 juures minu masina kont igatahes töötas, kuigi mäletan ka kuskilt juttu vajalikust 5 soojakraadist
|
|
|
reFFLex
moderaator
Registreerunud 05.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: Kodiaq 2.0TDI 2017
|
postitati 07.11.06 07:06
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Timur
+3 juures minu masina kont igatahes töötas, kuigi mäletan ka kuskilt juttu vajalikust 5 soojakraadist |
Just.
Manuaalis oli kirjas, et konditsioneer töötab (õhku kuivatavalt), kui välisõhu temperatuur on kõrgem kui 5 kraadi. Võin sõnastusega ja
interpretatsiooniga eksida, kuid manuaalile ei viitsi autosse järgi minna (praegu). Eelmine kord igatahes vaatasin järgi, kui targemad kaasfoorumlased
mu tähelepanu sellele temperatuurilimiidile teadsid juhtida, kuivõrd aegu tagasi tõstatasin samalaadse sisuga küsimuse - link konditsioneeri-teemale
Niiet kahjuks peab S.S.D.D. rõõmu konditsioneeri võimekuse ja funktsiooni osas rikkuma ning entusiasmi vähendama - nii on, et füüsika
seadustest ei saa üle - talvisel ajal miinuskraadidega on pointless konditsioneeri sisselülitamine.
Kui just muidugi ei ole eesmärgiks võimalikult paljude tulukeste põlemasaamine konsooli peal
|
|
|
diesel
klubiliige
Registreerunud 21.11.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.11.06 07:31
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: raul
Ikka Octavia 1-l? Ma ka suure hurraga ostin sõefiltri ja sunnik ei mahtunud vajalikku auku. Tavaline paberfilter mis paar mm madalam läks nagu lupsti.
Teab keegi kas on erinevused filtri kopsikutes või kaantes??? |
well, ma arvan et süsi. a kindel põle. mudu nääb välja nigu paberfilter a on üsna musta karva. sellest siis arvamus, et söega tegu. mulku ta eriti
mahtuda ei taha jah, peab veidi vägivallatsema.
|
|
|
moanspot
klubiliige
Registreerunud 08.01.06
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia II Combi
|
postitati 07.11.06 10:24
|
|
|
nah, ma ei tea, võibolla siis lihtsalt tundus nii, aga ~0 kraadi ja kerge miinusega temp juures igatahes konditsioneeri sisse lülitamine mõjus
koheselt esiklaasilt udu kaotavalt. Kui niisama sooja õhku puhus, siis tekkis ikkagi. Eks peab vaatluseid jätkama kui jälle külmemaks juhtub minema
:-D
|
|
|
S.S.D.D.
huviline
Registreerunud 28.05.06
Kasutaja on eemal
|
|
wigry
huviline
Registreerunud 24.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia II 1.6 MPI
|
postitati 07.11.06 14:27
|
|
|
Minul on pidevalt kont taga ning olen korra -15 kraadiga proovinud 200 km (100 sihtkohta ja 100 tagasi) sõidu vältel konti väljas hoida. Minnes polnud
häda midagi, klaasid puhtad, kuid tagasi tulema hakates lõi klaasid uduseks ning see udu jäätus ka momentaalselt. Konditsioneeri sisse lülitamine ei
aidanud (sest ega jää seetõttu vähene) ning ainuke lahendus oli auto saunaks muuta, et jää ära sulaks. Kuna klaasid olid külmad, siis läks see
sulatamine aeglaselt. Siiski tunnise sõiduga sai enamus klaasidest puhtaks. Sellest hetkest alates ei ole enam kunagi konti välja lülitanud.
Samas nüüd viimati ennem lume tulekut nende väga niiskete ilmadega oli mul suur jama, et kuigi kont oli sees, olid aknad ikkagi udused. Selle põhjus
on aga 8 kuud vana salongifilter, mis on suvi otsa saasta kogunud. 3000 kilomeetrit veel hoolduseni minna ning loodan välja vedada. Kui külmaks läks,
siis enam udu ei kollitanud aga selge on see, et salongifilter on must.
Ühesõnaga uduste akende vastu aitab konditsioneeri ja salongifiltri kombinatsioon.
Don't let the perfect be the enemy of the good
|
|
|
|
diesel
klubiliige
Registreerunud 21.11.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.11.06 08:04
|
|
|
uduste akende vastu aitab ka akende avamine.
|
|
|
Wygla
huviline
Registreerunud 09.03.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.11.06 08:57
|
|
|
juhtus siis selline asi jälle, et üks hommik tegin ukse lahti (eelnevalt oli auto päevakese vihma käes seisnud) ja avastasin kõrvalistme mati pealt
suure loigu. Ega siis midagi...võtsin salongiõhufiltri juurest väljast lahti ning seest selle propelleri juurest kah (kõrvalistuja armatuuri alt).
Filter oli kah ikkagi märg, kuigi ma ei saa aru kuidas, sest vee äravoolu avad on lahti ning suht võimatu, et mingi väikese vihmaga üle uputas. No
igatahes võtsin seekord selle aluse kah küljest (see kuhu filter sisse käib) ja tihendasin seda natuke. Filtri kuivatasin ära. Täna hommikul kui
sõitma läksin, siis ei puhkunud nagu aknaid enam udust nii hästi ära. Just esiakna ülemine osa ja esimeste uste küljeaknad. 2 astme peal on kogu aeg
ära puhkunud udu....ja kusjuures garaazist ajasin välja ning polnud öö otsa väljas seisnud auto.
Küsimus ongi siis nüüd selles, et kui filter märjaks on saanud ja ära on kuivatatud uuesti, et kas siis see filter ei toimi enam hästi? Et peaks äkki
jälle ära vahetama? Viimati vahetasin ma alles kevadel, kuigi praegu nägi see uus kah juba päris kakane välja
|
|
|
petst
huviline
Registreerunud 03.04.06
Kasutaja on eemal
Auto: Kodiaq 2.0 TSI 4x4 & VW e-UP!
|
postitati 27.11.06 19:04
|
|
|
Ma olen ka märganud, et töötav kliimaseade hoiab auto aknad puhtad. Kui konti ei ole siis aitab ka mattide regulaarne kuivatamine Mingitesse imesalvidesse ma ei usu.
Soe veeaur armastab ikka külma aknaklaasi
|
|
|
Wygla
huviline
Registreerunud 09.03.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.11.06 19:17
|
|
|
No mul üldiselt pole uduste akende probleemi olnud, aga lihtsalt mulle tundus, et enne filtri märjaks saamist puhkus teise astmega nagu paremini
aknaid udust puhtaks ...aga eks suurema vihmaga saaks paremini aimu. Kui
siis udutama hakkab, tuleb filter jällekord ära vahetada. Kas filtri märjakssaamine ning selle ära kuivatamine ja uuesti kasutusele võtmine ei mõjuta
filtri töövõimet?! Äkki kuivatab selle prahi ja muu jama kinni ja tänu sellele filtri aktiivsus väheneb?!
Ja üleüldse ei saa ma aru, kuidas mul üldse sai uputada, kui veeavad olid lahti
|
|
|
Valts
klubiliige
Registreerunud 31.01.06
Kasutaja on eemal
Auto: Ford Mondeo 1,8 tdci
|
postitati 28.11.06 06:40
|
|
|
Eks see tolm muutus sujuvalt mudaks ja ummistas kogu filtri heleda laksuga.
Ei usu, et läbi puhudes midagi positiivset sellest tuleb, jalad selga ja filtrit vahetama
|
|
|
Wygla
huviline
Registreerunud 09.03.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.11.06 08:21
|
|
|
Eks ma jälgin mõne päeva, mis ta teeb. Vihma oleks vaja, siis saaks teada, et kas toimib ja kuidas toimib ...ja saaks selle kah teada, et kas ajab vett siss või mitte. Muidu vahetad filtri ära ja saab uuesti märjaks kohe
|
|
|
Valts
klubiliige
Registreerunud 31.01.06
Kasutaja on eemal
Auto: Ford Mondeo 1,8 tdci
|
postitati 28.11.06 16:00
|
|
|
mis sest vihmast ootad, ämber kätte ja viska paar täit aknale
või siis voolikust. Siis vaatad kapoti alt, kuhu see vesi suundub...
Naabritele peab ju ka nalja tegema
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 |