Suslik
klubiliige
Registreerunud 07.09.08
Kasutaja on eemal
Auto: Seat Ateca 1.0TSI, Caddy Maxi 1.6TDI
|
postitati 16.09.09 12:23
|
|
|
Tehnohooldustähtaegadest kinnipidamine
Täpe on vajutanud kustumatu pitseri autotöösturite hingeellu ja tõenäoliselt olete oma kalli auto garantiist ilma, kui näiteks hooldus 1000 km üle
läheb. Loodetavasti minu masinal veel alles, sest hooldus kompuutri järgi. Tunduvalt aeganõudvamaks on muutunud ka garantiidefektide menetlemine.
Seda nüüd alates septembrist.
|
|
|
reFFLex
moderaator
Registreerunud 05.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: Kodiaq 2.0TDI 2017
|
postitati 17.09.09 05:32
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Suslik
Täpe on vajutanud kustumatu pitseri autotöösturite hingeellu ja tõenäoliselt olete oma kalli auto garantiist ilma,kui näiteks hooldus 1000 km üle
läheb. Loodetavasti minu masinal veel alles,sest hooldus kompuutri järgi. Tunduvalt aeganõudvamaks on muutunud ka garantiidefektide menetlemine.
Seda nüüd alates septembrist. |
Üsna segaseks jäi mulle, mida sa oma teemapüstitusega öelda tahtsid - äkki selgitad?
|
|
|
Valts
klubiliige
Registreerunud 31.01.06
Kasutaja on eemal
Auto: Ford Mondeo 1,8 tdci
|
postitati 17.09.09 05:44
|
|
|
aaa mis sul siis juhtus?
Paar aastat tagasi see 1000 km suurt rolli ei mänginud, hoolduses öeldi, et pole viga. Tookord oli vist järts pikk, et ei saanud ilusti selleks ajaks,
mida see kalkulaator seal nõudis. Aga sa vaata omal igaks petteks see teema üle, mida või keda võib uskuda. Amservil alles oli kamm, et mingi leksuse
kalkulaatorile unustati öelda, et hooldusesse peab tulema ja klemm jäi garantiist ilma
|
|
|
Suslik
klubiliige
Registreerunud 07.09.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.09.09 06:12
|
|
|
Vähe keeruliselt kukkus see jutu ülesehitus välja jah. Tehas on muutnud suhtumist klientidesse tunduvalt jäigemaks ja ka kliendivaenulikumaks.
Minu näide selline- kuna asun enamus ajast autoga Estist kaugemal,siis sai hooldusaeg kinni pandud Soomes. Õ•nneks või kahjuks tuli mulle meelde,et
Auto 100-s peaks olema kohal aknatihendid,mis garantiikorras väljavahetamist ootavad. Sai esindusega ühendust võetud ja küsisin ka,et kas hooldus võib
kuni 2000 km üle minna,et siis saab tihendid vahetatud ja hooldatud ühekorraga. Õ–eldi,et pole probleem. Ütlesin siis Soomes hooldusaja ära.
Tallinnasse jõudes oli kilometraaz 1600 km üle hoolduse. Vot ja siis selgus,et nüüd 1000 km kah liialt palju. Tehase silmis poleks ka see lugenud,et
eelnevalt esindusest küsinud olin. Kuna aga hooldusvälp kompuutri järgi,siis puudub tehasel otsene võimalus kontrollida,et kas ja kui palju hooldus
üle läks.
Garantii puhul pole enam nii,et vigane jupp vahetatakse kohe välja ja esindus hiljem klaarib tehasega. Nüüd ei vahetata ilma tehase otsese
nõusolekuta midagi ja see tähendab autoomanikule lisa ajakulu.
Miks sellest kirjutasin? Kirjutasin,et inimesed teaksid vähe karmimate oludega arvestada. Minul igatahes võttis pildi ees virvendama,kui kuulsin,et on
oht auto garantiist ilma jääda. Enda arust olin kõik õieti teinud...... Selleks ju foorum ongi,et rahvast asjadega kursis hoida.
|
|
|
lare
meeskond
Registreerunud 21.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Scout
|
postitati 17.09.09 06:17
|
|
|
Väiksed muudatused tulid sisse hooldusaegadest kinnipidamistesse sisse peale eelmine nädal Auto 100-t külastanud tehase garantii-audiitorite
külastust.
|
|
|
pakiruum
huviline
Registreerunud 04.01.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.09.09 06:20
|
|
|
Läks ka minul 45k hooldus üle umbes 1000km (võimalik, et rohkem.. täpselt ei mäleta võin pärast järgi vaadata), sest aeg sai esmaspäeva peale pandud
ja nädalavahetusel oli palju sõita.
Õ•nneks probleeme sellega ei olnud. Küsisin ka üle igaksjuhuks. Ei tea kas joppas?
Igatahes nüüd peaks mul kompuuter täpselt 60 000 peal hakkama kisama, et 1000km pärast tuleb hooldusesse minna. Mis on tegelikult mõnes mõttes jama.
|
|
|
reFFLex
moderaator
Registreerunud 05.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: Kodiaq 2.0TDI 2017
|
postitati 17.09.09 06:30
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Suslik
Vähe keeruliselt kukkus see jutu ülesehitus välja jah. Tehas on muutnud suhtumist klientidesse tunduvalt jäigemaks ja ka kliendivaenulikumaks.
|
Right! Nüüd pilt klaar!
Tänud Suslik, et kõiki garantiiga autode omanikke/kasutajaid puudutava teema päevavalgele tõid, et kõik skodaklubilased asjaga
arvestada teaksid.
Minul küll praeguse masinaga üsnapohh, kuid eks järgmise soetamise korral tähtis asjaolu, mida kõrvade vahel hoida.
|
|
|
Rage
klubiliige
Registreerunud 10.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: XF S
|
postitati 17.09.09 08:30
|
|
|
njahh.. mul siis vedas.. enne suvist Ukraina tripi leppisin esindusega kokku, et 1-2kkm läheb üle välba.. siis tegelikkuses mingi 1,2k läks üle ja
kõik oli korras ja normis..
|
|
|
wigry
huviline
Registreerunud 24.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia II 1.6 MPI
|
postitati 18.09.09 06:25
|
|
|
Ma kohe pikkisilmi ootasin, kuni mu auto garantii läbi saab ja enam ei pea tõestama, et pole kaamel Õ•nneks auto pole vist ise veel aru saanud, et garantiid enam pole ja liigub kuulekalt. Muidu tavaliselt ikka
niipea kui garantii läbi, on rattad lääbakil ja põhi vastu maad - et mina enam ei viitsi.
Don't let the perfect be the enemy of the good
|
|
|
|
lare
meeskond
Registreerunud 21.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Scout
|
postitati 18.09.09 07:15
|
|
|
Juhin tähelepanu asjaolule, et keregarantii on 12 aastat. Kui auto kereremonti teeb esinduse poolt mitteaksepteeritud ettevõte, kaob ka keregarantii.
|
|
|
Janek85
huviline
Registreerunud 04.10.08
Kasutaja on eemal
Auto: SuperbII
|
postitati 18.09.09 19:16
|
|
|
Se keregarantii asi on tore asi-kuid kindlustusega on juba pain vaielda
Kuid milles se keregarantii reaalselt väljendub ja kuidas sinna jõutakse, kui kõik tekkivad roostevead tuleb reaalselt juba eos enda raha eest kinni
maksta?
|
|
|
janas
huviline
Registreerunud 22.07.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.09.09 18:16
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: lare
Väiksed muudatused tulid sisse hooldusaegadest kinnipidamistesse sisse peale eelmine nädal Auto 100-t külastanud tehase garantii-audiitorite
külastust. |
Kas see tähendab nüüd seda, et kui kella järgi peaks tulema hooldusesse mõni sada kilomeetrit peale 90000 km. Pean ma siiski tulema kui on 90 000 km
täistiksunud? ja vastasel juhul jään garantiist ilma?
|
|
|
morden
meeskond
Registreerunud 04.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: Skoda Superb 1,9td 96kW 05.a.
|
postitati 19.09.09 21:19
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: janas
Tsitaat: | Algselt postitas: lare
külastust. |
Kas see tähendab nüüd seda, et kui kella järgi peaks tulema hooldusesse mõni sada kilomeetrit peale 90000 km. Pean ma siiski tulema kui on 90 000 km
täistiksunud? ja vastasel juhul jään garantiist ilma? |
No jah.
Lubatud on ikka +/- 1000 km't ja +/- 30 päeva (arvestades et Skoda tehas näeb hoolduse intrvalliks 15 000 km'i või 12 kuud.) See tähendab, et pead
hoolega jälgima millal viimane hooldus on tehtud.
Samas kui kere osades juhtub olema rooste kolle, mis tuleb nn. kere seest (e. rooste alge on kere detaili valus - plekis) ja punnitab välja poole.
Siis see kuulub tehase kere garantiisse.
Juhul kui auto kere remonti ja värvimist on teostatud mitte autoriseeritud töökojas on tehasel õigus keelduda garantii remondist.
RRRRRRRs
|
|
|
|
Swissflam
huviline
Registreerunud 17.10.07
Kasutaja on eemal
Auto: Superb 1,8T L&K, PT Cruiser
|
postitati 20.09.09 12:03
|
|
|
Mul tekib kohe küsimus, et millised on siis need kereremonti teostavad ettevõtted, mida esindus aksepteerib?
|
|
|
Suslik
klubiliige
Registreerunud 07.09.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.09.09 13:55
|
|
|
Tõenäoliselt esindus ise pluss tema poolt volitatud edasimüüjad. Kõiki töid esindused teha ei jõua ja seepärast neil nö. omad alltöövõtjad.
Huvitav,kas otse alltöövõtja poole pöördudes säilib keregarantii,või tuleb teha ikka läbi esinduse?
|
|
|